Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Vánoční strom 2022

23. listopadu 2022

JINDŘICHŮV HRADEC: Vánoční strom 2022

Letošní jindřichohradecký vánoční strom už stojí na náměstí Míru. Poprvé se rozsvítí v sobotu.

Vánoční strom pro Jindřichův Hradec už stojí na svém místě. V úterý 22. listopadu putoval z Dolního Žďáru na náměstí Míru za doprovodu policejních aut. Třináctimetrová jedle rostla na pozemku manželů Moudrých. Marie Moudrá strom před třiceti lety sama sázela a dnes se s ním i přišla rozloučit. Jedle už byla nebezpečná a majitelé ji tak chtěli pokácet a nabídli ji městu. Místo toho, aby skončila jako palivo, tak ještě udělá radost kolemjdoucím v centru Jindřichova Hradce.

Pracovníci Služeb města Jindřichův Hradec teď strom ozdobí dvěma kilometry světelných řetězů, padesáti svítícími rampouchy, padesáti hvězdami a sto padesáti vánočními koulemi. Stavět se tento týden začnou také dřevěné vánoční domečky, ve kterých po celý advent a Vánoce prodejci na náměstí Míru nabízí občerstvení a teplé nápoje.

Slavnostně se poprvé strom rozsvítí v sobotu 26. listopadu v 18:00. Vánočnímu stromu tradičně požehná jindřichohradecký probošt Ivo Prokop a přítomné přivítá starosta města Michal Kozár. Na závěr pak celou akci zpříjemní koncert Antikvartetu Dušana Vančury.

http://regiony.mnoho.info/jindrichuv-hradec/2022/rozsviceni-stromu

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

JINDŘICHŮV HRADEC: Vánoční strom 2022

JINDŘICHŮV HRADEC: Vánoční strom 2022.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum