Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JINDŘICHŮV HRADEC: Rozsvícení vánočního stromu

7. listopadu 2022

JINDŘICHŮV HRADEC: Rozsvícení vánočního stromu

Rozsvícení vánočního stromu bude po dvou letech opět slavnostní.

FOTO: Vánoční strom 2021, foto: Michal Žoudlík

Tradiční Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na jindřichohradeckém náměstí Míru se v letošním roce uskuteční po dvouleté covidové přestávce v sobotu 26. listopadu v 18:00. Před samotným rozsvícením vánočního stromu zazní slova starosty města a jindřichohradecký probošt Ivo Prokop vánoční strom požehná. Program vyvrcholí koncertním vystoupením Antikvartetu Dušana Vančury.

Letošní vánoční strom roste v Horní Lhotě a měl skončit jako palivové dřevo. Majitelé ale jedli nejdřív zkusili nabídnout městu a uspěli. Nabídky na vánoční stromy mají Služby města rok až dva dopředu. Třináctimetrová jedle se bude kácet a převážet na náměstí Míru v úterý 22. listopadu. Vánoční strom ozdobí dva kilometry světelných řetězů, padesát svítících rampouchů, padesát hvězd a 150 vánočních koulí.

FOTO: Vánoční strom 2022

Antikvartet Dušana Vančury je skupina založená Dušanem Vančurou v roce 1962 a obnovená po padesáti letech nečinnosti v roce 2013. V současnosti vystupuje ve složení Zuzana Vančurová, Magdalena Jungwirthová, Tomáš Vávra a Jiří Mašek. Repertoár kapely se pohybuje napříč žánry, sahá od klasické čtyřhlasé sborové literatury přes lidové písně a spirituály až k soudobým skladbám s texty Dušana Vančury. Dušan Vančura byl zakladatel a kapelník skupiny, dlouhodobý člen Spirituál kvintetu, zpěvák, aranžér, kontrabasista a pianista. Je autorem řady textů nejen pro Antikvartet a Spirituál kvintet, ale také pro bratry Nedvědy, Františka Nedvěda, Hradišťan a další interprety.

Akci pořádá Městská kultura Jindřichův Hradec ve spolupráci se společností Služby města Jindřichův Hradec.

Antikvartet Dušana Vančury - www.antikvartet.cz

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum