Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



ZOO PRAHA: Nový gorilí samec

12. září 2022

ZOO PRAHA: Nový gorilí samec

Nový gorilí samec v Zoo Praha. V sobotu v 1:05 ráno vyběhl z přepravního boxu do zázemí nového pavilonu goril samec Kisumu. Jeho přeprava z rakouské Zoo Schmiding, kde žil doposud, trvala pět hodin.

Kisumu se narodil 27. května 1997 v mnichovské Zoo Hellabrunn, kde ho odchovali jeho rodiče Sonja a Roututu. Odtud byl v roce 2004 přesunut do mládenecké skupiny ve Schmidingu. V Zoo Praha se má stát vůdčím samcem zdejší rodinné skupiny.

V následujících dnech a týdnech bude Kisumu ještě oddělen od pražských samic a Ajabua. Za týden se však k němu připojí samice Duni, dcera naší slavné Moji, která bude ze španělského Cabárcena přepravena armádním letounem CASA. Až následně budou všechny gorily v novém pavilonu spojeny do jedné skupiny.

Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Přiložené snímky z transportu Kisuma, fotografie jeho samého pořízené již v Praze vzhledem k podmínkám karantény prozatím poskytnout zoo nemůže.

Zdroj: Zoo Praha.

ZOO PRAHA: Nový gorilí samec

ZOO PRAHA: Nový gorilí samec. Foto 1: Kisumu v Zoo Schmiding. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha. Foto 2: Nakládání přepravního boxu s Kisumem v Zoo Schmiding. Foto Khalil Baalbaki, Zoo Praha. Foto 3: Vypouštění Kisuma do zázemí nového pavilonu v Zoo Praha. Foto Khalil Baalbaki, Zoo Praha. Zdroj: Zoo Praha.


 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum