Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Záchrana lip

23. července 2023

ZNOJMO: Záchrana lip

Záchrana lip na Rooseveltově ulici.

Městská zeleň naváží kolem stromů na Rooseveltově ulici novou zeminu a instaluje před ně pevné zábrany. Cílem je zachránit stávající stromořadí. Počet parkovacích míst zůstane přitom zachován.

Usychání lip začalo po roce 2015, kdy byly odstraněny původní zábrany, které bránily vozidlům najíždět těsně ke stromům, a povrch byl zpevněn makadamem. První opatření k záchraně stromů provedli pracovníci městské zeleně už loni.

„Provedli jsme hloubkovou injektáž s aplikací hydrogelu a prokypřili jsme půdní profil. Usychání se zpomalilo, nicméně k degradaci stromů docházelo i nadále,“ vysvětluje ředitel městské zeleně Radoslav Habrdle.

„Nyní jsme odtěžili zhutnělou vrstvu kolem stromů až do hloubky 20 cm, aplikovali jsme hydrogel a nasadili kvalitní ornici s trávou. Tím se vytvořila alespoň minimální zasakovací plocha,“ popisuje aktuální práce Habrdle. Ochránit stromy pomohou i nové zábrany o šířce 1,2 metrů. Stromořadí na Rooseveltově ulici tvoří lípy plstnaté. Vysázeno bylo v roce 2013.

Zdroj: Město Znojmo.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

ZNOJMO: Záchrana lip

ZNOJMO: Záchrana lip. FOTOGALERIE: 1. Instalací zábran se nesníží počet parkovacích míst. 2. a 3. Nová půda a zábrany zachrání stromořadí. 4. Nové zábrany na Rooseveltově ulici.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum