Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Parkovací dům

9. října 2023

TŘEBÍČ: Parkovací dům

Začala stavba parkovacího domu pro Nemocnici Třebíč. Kraj za ni zaplatí 130 miliónů korun.

Kraj Vysočina předal zhotoviteli staveniště budoucího parkovacího domu pro Nemocnici Třebíč. Samotné výstavbě bude předcházet plánovaná demolice objektu bývalého obchodu s potravinami, následovat bude série zemních prací a výstavba základů budovy. Ještě do začátku zimy chce dodavatel stihnout také přeložku teplovodních sítí. „Stavba parkovacího domu pro krajskou nemocnici bude trvat 20 měsíců. Zájem o zakázku mělo celkem 14 společností. Realizaci nakonec ve veřejné soutěži získala společnost PORR. Kraj za novostavbu zaplatí 130 miliónů korun,“ sdělil radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek s tím, že 10 miliónů poskytne na stavbu město Třebíč.

Kraj Vysočina v Třebíči staví čtyřpodlažní objekt, který nabídne 216 parkovacích míst, 5 stání pro motocykly a 49 pro jízdní kola. „Projekt je připraven tak, aby mohla být v budoucnu podle potřeby dostavěna střecha, na kterou bude možné umístit další zdroj energie. Zatím budou fotovoltaické panely zavěšeny na stěnách objektu,“ popsal Karel Janoušek. Fotovoltaika přijde Kraj Vysočina na jeden milión korun s tím, že zhruba půlku nákladů kraj uhradí z evropské dotace v rámci Operačního programu Životního prostředí. Parkovací dům bude součástí nemocničního komplexu, vznikne na místě dočasného parkoviště, které se nacházelo v okrajové části areálu. Parkovací dům v blízkosti nemocnice bude prvním krytým stáním v Třebíči. Využívat ho budou moci nejen klienti nemocnice.

Se zahájením výstavby dojde od října 2023 k redukci dostupných parkovacích míst v areálu Nemocnice Třebíč. Více informací o možnostech parkování naleznete na webu nemocnice www.nem-tr.cz.

Projekt parkovacího domu byl od začátku vytvářen metodou BIM, jde o první stavbu budovy Kraje Vysočina, která je připravována a realizována kompletně touto metodou.

FOTO: Předání staveniště Parkovacího domu Nemocnice Třebíč.

Za Kraj Vysočina se účastnil radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek, za město Třebíč, které pomohlo se získáním nutných pozemků, byl přítomen starosta Pavel Pacal, dále zástupci dodavatelské společnosti PORR.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

TŘEBÍČ: Parkovací dům

TŘEBÍČ: Parkovací dům.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum