Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nad hlavami sokoli

30. října 2023

TÁBOR: Nad hlavami sokoli

Nad hlavami Helsinské kroužili sokoli - „Nad našimi hlavami kroužili sokoli.”

Pokud si myslíte, že se jedná o větu z pravopisného cvičení, tak se mýlíte. Na hřiště naší školy zavítala dne 19. října 2023 společnost Zayferus s ukázkou dravých ptáků. Sokolníci, kteří mají zázemí v lednickém zámeckém parku, nám předvedli v celé své parádě to nejlepší z jejich chovu. Jednalo se o různé druhy orlů, sokolů či sov. Nejvzácnějším exemplářem, kterého nikde jinde v Evropě neuvidíte, byl orel bojovný pocházející z Afriky.

Program zaujal jak malé, tak i velké diváky. Vtipnou formou jsme se dozvěděli vše podstatné ze života dravců. Výklad sokolníků byl velmi poutavý a poučný.

Zhlédli jsme nezbedné kousky malého karanča, který svým pohybem posloužil Stevenu Spielbergovi při tvorbě filmu Jurský park, přelety supa s rozpětím křídel 2,5 m i střemhlavé útoky rychlých sokolů na kořist. Výherci vědomostních soutěží si kromě prestižních kalendářů a dalších drobných dárků mohli vyzkoušet vypouštění dravce do vzduchu a jeho následný návrat na rukavici, kde už na něj čekala odměna v podobě masa. Navštívila nás také celebrita jménem Pačes - sup, který se stal účastníkem pořadu Show Jana Krause.

Ten, kdo má rád přírodu a chce vidět něco originálního, si určitě přišel na své. Věříme, že tato akce nebyla poslední. Vždy je lepší vidět přírodu naživo než číst v knížkách.

Zdroj: Město Tábor a ZŠ a MŠ Tábor, Helsinská..

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

TÁBOR: Nad hlavami sokoli

TÁBOR: Nad hlavami sokoli.


 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum