Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Dopravní výuka pro předškoláky

15. října 2023

TÁBOR: Dopravní výuka pro předškoláky

Dopravní výuka pro předškoláky - 3. října 2023.

V úterý 3. října byla v budově bývalé základní školy ve Světlogorské ulici poprvé v novém školním roce zahájena výuka dopravních předpisů určená pro děti z mateřských škol.

Patronem projektu je Dům dětí a mládeže Tábor za vydatné podpory Města Tábor a Jihočeského kraje. Výuku vedou strážníci Preventivně informační skupiny Městské policie Tábor ve spolupráci se dvěma dobrovolníky z řad aktivních seniorů.

Nový školní rok zahájila mateřinka z Blanické ulice. Vše probíhá vždy podle stejného scénáře. Třída se nejprve rozdělí do dvou skupin, z nichž první na učebně naslouchá poutavému výkladu strážníka a jeho asistentky. Děti se učí rozlišovat různé druhy dopravních prostředků a posléze v prezentaci na televizní obrazovce rozeznávají, které chování účastníků silničního provozu je správné a které špatné. Přednášející je také seznámí s povinnou výbavou jízdního kola.

Před koncem hodiny se přesunou do druhé poloviny třídy, kde jezdí s malými autíčky po dopravním koberci a na pokyn strážníka se snaží co nejrychleji nalézt důležitý objekt, např. budovu hasičů nebo policejní stanici. Druhá skupina následuje druhého ze strážníků do tělocvičny, kde je nachystáno mobilní dopravní hřiště.

Po seznámení s dopravními značkami a významem světel semaforů se všichni rozeběhnou na parkoviště, kde na ně čeká spousta šlapacích dopravních prostředků všeho druhu - auta, formule a odrážedla. S nimi se za přísného dohledu strážníka vydají do provozu. Občas dojde i na "pokuty" v podobě dřepů, kterými malí řidiči musí "zaplatit" za dopravní přestupky. V závěru akce se skupiny opět sejdou ve třídě, kde od lektorů obdrží řidičské průkazy se svými jmény.

Kompletní fotogalerie zde:

https://www.taborcz.eu/vismo/dokumenty2.asp?id_org=16470&id=93188

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

TÁBOR: Dopravní výuka

TÁBOR: Dopravní výuka pro předškoláky.


 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum