Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Dítě a pes

28. listopadu 2023

TÁBOR: Dítě a pes

Centrum Kaňka - "Dítě a pes" - 22.11.2023.

O uspořádání besedy na téma "Dítě a pes" a také o předvedení ukázky výcviku policejního psa požádal PVIS tentokrát metodik prevence z Centra Kaňka, které sídlí v Helsinské ulici.

Tamní děti mají totiž se psy prozatím jen velmi pozitivní zkušenosti, a to díky pravidelným návštěvám canisterapeutických psů. Úkolem přednášejícího kynologa tedy bylo upozornit je na skutečnost, že ne každý pes, se kterým se mohou setkat na ulici, musí být nutně hodný a přátelský. Psovod jim proto poutavým způsobem vysvětlil, jakým způsobem se mezi sebou psi vlastně dorozumívají. A protože tato komunikace funguje i ve vztahu k člověku a nepochopení nebo nerespektování některých signálů vysílaných psem často vede k jeho útoku na člověka, naučily se děti tyto signály rozpoznávat.

K tomu přednášející využil jako pomůcky nejen obrázky výrazů psů různých plemen, ale také plyšového psa - policejního maskota, který byl začátkem tohoto roku "hvězdou" výstavy táborské městské policie "30 let se strážníky aneb naše práce je pestřejší, než se zdá". Od této chvíle již děti z centra Kaňka vědí, že pejskové obyčejně nemají rádi, když jim někdo cizí sahá do jídla nebo na jejich oblíbenou hračku či bez dovolení majitele vstupuje na jimi střežený pozemek. V závěru besedy je psovod naučil, jak se před útočícím psem nejlépe ochránit.

Druhá část programu byla určena pro všechny klienty Kaňky a odehrála se na školní zahradě. Tam se konečně "dostal ke slovu" živý pes. Osmiletý policejní německý ovčák Kass si hravě poradil se všemi povinnými i nepovinnými cviky poslušnosti a také psovodovi pomohl zneškodnit a zadržet nebezpečného pachatele.

Osazenstvo Kaňky bylo na návštěvu předem připraveno a obdarovalo strážníky pěknou koláží s policejními motivy.

Kompletní fotogalerie zde:

https://www.taborcz.eu/centrum%2Dkanka%2Dquot%2Ddite%2Da%2Dpes%2Dquot%2D22%2D11%2D2023/d-94027

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

TÁBOR: Dítě a pes

TÁBOR: Dítě a pes.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum