Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Dítě a pes

2. listopadu 2022

TÁBOR: Dítě a pes

MŠ Měšice - "Dítě a pes" - 20. října 2022. Mateřskou školu v Měšicích navštívili strážníci Preventivně výchovné a informační skupiny v letošním roce již podruhé. Plánovanou besedu pro tamní děti tentokrát zaměřili na bezpečné chování ke psům.

Beseda proběhla na školní zahradě a děti se při ní od kynologa městské policie dozvěděly, jak se mají správně chovat k domácím mazlíčkům, zejména ke psům. Psovod jim poutavým způsobem vysvětlil, jak se mezi sebou psi dorozumívají a jak tato komunikace funguje i ve vztahu k člověku.

A protože nepochopení nebo nerespektování některých signálů vysílaných psem často vede k jeho útoku na člověka, naučily se děti tyto signály rozpoznávat. Nyní již vědí, že pejskové obyčejně nemají rádi, když jim někdo cizí sahá do jídla, na jejich oblíbenou hračku či bez dovolení majitele vstupuje na jimi střežené území. V závěru besedy je psovod naučil, jak se před útočícím psem ochránit. Celá akce byla završena ukázkou výcviku poslušnosti a obranářských schopností policejního psa Kasse, který již pátým rokem pomáhá strážníkům dohlížet na veřejný pořádek v ulicích Tábora.

Zdroj: Město Tábor.

TÁBOR: Dítě a pes

TÁBOR: Dítě a pes.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum