Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



S kulichem do Sedlčan

1. prosince 2023

SEDLČANY: S kulichem do Sedlčan

Přijeďte s kulichem do Sedlčan podpořit rekord.

Zahájení adventu s kostýmovaným průvodem a první rozsvícení vánočního stromu doprovodí troufalý pokus o zápis do České knihy rekordů.

V Sedlčanech na náměstí tradičně zahajují advent akcí spojenou se zápisem do České knihy rekordů. V minulosti se zde na jednom místě sešlo nejvíc lidí s vánočním perníkem (488), nejvíc lidí s koledou (257), nejvíc lidí s knihou Josefa Lady (688)… a 2. prosince před šesti lety 893 lidí s kulichem na hlavě. A přestože mají organizátorky z Městské knihovny řadu nápadů na další originální vánoční hromadné rekordy, přijaly pro letošek troufalou výzvu: Překonejme sami sebe! Chtějí trumfnout oněch 893 lidí se zimní čepicí (která má bambuli). K tomu ovšem potřebují pomoct nejen od lidí z města a nejbližšího okolí! Přijeďte, prosím, v sobotu 2. prosince do Sedlčan. Program začíná ve tři odpoledne, sčítání lidí v čepicích zahájí komisaři z pelhřimovského Muzea rekordů v 16 hodin.

Kulicha najdeme doma nejspíš všichni. Máte-li navíc rádi předvánoční pohodu či chcete-li vidět spousty výrobků šikovných řemeslníků (hned vedle v muzeu) a kostýmovaný průvod směřující k slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu, poslechnout si dobrou muziku anebo prostě přijít podpořit snahu o překonání českého rekordu, jste vítáni. Sobota 2. prosince – s kulichem do Sedlčan!

Akce probíhá v rámci Dne pro dětskou knihu. Kontakt: Miroslav Marek, Agentura Dobrý den Pelhřimov, tel. 777603303, kontakt na pořadatele: Blanka Tauberová, Městská knihovna Sedlčany, tel. 725810330.

Zdroj: Agentura Dobrý den.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

SEDLČANY: S kulichem do Sedlčan

SEDLČANY: S kulichem do Sedlčan.


 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum