Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Výdejna potravinové pomoci

27. července 2023

PRACHATICE: Výdejna potravinové pomoci

Výdejna potravinové pomoci v provozu.

V červnu domluveno, od července zařízeno, tak by se dal napsat postup Potravinové banky Jihočeského kraje a města Prachatice.

Projekt vzniku výdejen potravinové pomoci v některých městech Jihočeského kraje přijalo i naše město Prachatice. V červnu se uskutečnil kulatý stůl, na kterém se sešla skupinka neziskovek, poskytovatelů sociálních služeb a zástupci města. Bylo dohodnuto, že nabídku využijeme. A pak již došlo k realizaci a od července vše běží i díky Odboru sociálních věcí, kde vedou evidenci klientů, šijí s bankou společně „balíčky pomoci na míru." Zřízení výdejny potravinové pomoci přímo pro koncové uživatele je naším cílem. Nechceme, aby se pomoc dublovala.

Možná se ptáte a komu je určena? Těm, kteří pomoc potřebují, kteří si o ni požádají, kteří jsou v evidenci, … Odbor sociálních věcí, stejně tak Úřad práce má ve své kompetenci, náplni, pomoc osobám ohroženým sociálním vyloučením, osobám v krizi.

Výdejna je otevřena. První den bylo pozváno 15 osob, využilo 11. Tím, že si pro pomoc musí přijít a není jim dovezena přímo domů, je také určitá forma pomoci k integraci do normálního života (naučit se o své věci starat, když něco chci a potřebuji, musím pro to něco udělat...)

Město Prachatice spolupracuje již několik let s Potravinovou bankou Jihočeského kraje a toto je další příklad dobré součinnosti.

Fotografie jsou z natáčení s redaktorem Václavem Malinou při zásobování výdejny zaměstnanci Potravinové banky Jihočeského kraje.

Zdroj: Město Prachatice a Hanka RH+ Rabenhauptová.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

PRACHATICE: Výdejna potravinové pomoci

PRACHATICE: Výdejna potravinové pomoci.


 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum