Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nový popelářský vůz

15. srpna 2023

PRACHATICE: Nový popelářský vůz

Technické služby pořídily nový popelářský vůz.

Technické služby obnovují techniku na svoz odpadu a pořídily nový popelářský vůz a novou lisovací nástavbu.

K zabezpečení svozu komunálního odpadu pořídily Technické služby Prachatice s.r.o. nový vůz. Cena tohoto vozu ve výši 4,31 milionu korun bez DPH vzešla z výběrového řízení. Toto nové auto nahradí popelářské vozidlo, které Technické služby koupily v roce 2008 a z vozu pořízeném v roce 2013 se po deseti letech stane vůz náhradní pro případy oprav, servisů a poruch.

„Cílem pravidelné obnovy je mít spolehlivou techniku, která nevyžaduje značné finanční náklady spojené s opravami. Původně jsme zamýšleli, že využijeme deklarovaný dotační titul, který byl bohužel vzhledem k současné finanční situaci státu zrušen. Vůz jsme tedy pořídili z vlastních finančních zdrojů. Jedná se o kratší verzi, která bude jezdit převážně po městě. Auto je uzpůsobené na svoz veškerých odpadů, tedy jak na směsný komunální odpad, tak i na bioodpad, svoz plastů a papíru. Svozová lisovací nástavba je opatřena řídící jednotkou. Obsluha nastaví druh odpadu, který bude daný den svážet. Na základě zadání se nastaví optimální lisovací tlaky pro daný druh odpadu,“ upřesnil využití vozu Rostislav Eichner, jednatel Technických služeb Prachatice.

Po dnešní první zkušební jízdě na Velkém náměstí starosta Jan Bauer dodává: „Snem každého malého kluka bývá stát se vojákem nebo popelářem. Dnešním dnem se naplnil sen Technických služeb v podobě velmi dobře vybaveného moderního svozového vozu. Přeji našim zaměstnancům Technických služeb a občanům hodně tolerance a respektu, až se budeme s novým vozem potkávat v ulicích města.“

K další investici do techniky v letošním roce patří nová lisovací nástavba. „Od června letošního roku využíváme novou malou lisovací nástavbu instalovanou na vozidle Multicar. Náklady na pořízení činily 538 tisíc korun. Původní nástavba byla osm let stará a vzhledem ke každodennímu používání byla značně technicky opotřebovaná,“ objasnil důvody této letošní investice do techniky Rostislav Eichner.

Zdroj: Město Prachatice.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

PRACHATICE: Nový popelářský vůz

PRACHATICE: Nový popelářský vůz.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum