Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Pasování čtenářů

26. září 2023

PRACHATICE: Pasování čtenářů

Knihovna pasovala již po devatenácté.

19. ročník Pasování na čtenáře pořádala Městská knihovna Prachatice v úterý 19.9. a ve středu 20.9.2023 v Radničním sále.

Jak se již stalo tradicí, tohoto významného okamžiku v životě každého dítěte se účastní významní představitelé města Prachatice – starosta Ing. Jan Bauer nebo místostarosta Mgr. Jan Kotrba. Z jejich rukou obdrželi dětští čtenáři Pasovací glejt. Této slavnostní chvíli přihlížela také vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Ing. Martina Klinecká a paní ředitelky a zástupkyně prachatických základních škol. Pasovací žezlo na ramena malých čtenářů přiložila paní spisovatelka Iva Petřinová, autorka několika dětských interaktivních knih, ve kterých zábavnou formou zpracovala tipy na výlety po celé České republice.

Výběr této sympatické paní spisovatelky nebyl náhodný, rok 2023 je pro knihovnu rokem cestování, a proto v letošním roce padla volba právě na tuto autorku. Chybět nemohla ani prachatická víla Majolenka, která měla ve svém košíčku pro děti připraveny odznaky s nápisem Už jsem čtenář. Celým programem děti i rodiče provázel v historickém kostýmu pan Ing. Petr Kolín.

V průběhu dvou dní se v Radničním sále vystřídaly děti ze ZŠ Vodňanská, Národní i Zlatá stezka 240, v každé škole byly pasovány dvě třídy současných druháčků. Některé třídy byly pasovány jednotlivě, některé školy si přály pasování obou tříd současně. Městská knihovna Prachatice se těmto požadavkům škol snaží při organizaci pasování vyhovět.

Věříme, že se tento slavnostní den zapíše dětem do paměti a stane se krásnou vzpomínkou na významný milník v životě každého malého čtenáře.

Kompletní fotogalerie:

https://www.prachatice.eu/vismo/dokumenty2.asp?id_org=13263&id=44311

Zdroj: Město Prachatice, Městská knihovna Prachatice, foto: Jana Hulešová.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

PRACHATICE: Pasování čtenářů

PRACHATICE: Pasování čtenářů.


 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum