Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Zlepšit pořádek

11. února 2024

PÍSEK: Zlepšit pořádek

Městské služby zkouší, jak zlepšit pořádek na sídlišti Portyč

Sídliště Portyč se dlouhodobě potýká s nepořádkem v přístřešcích na kontejnery i kolem nich. Nejen, že určité typy lidí vyhazují obsah nádob ven, ale někteří obyvatelé sídliště přestali odpadky do kontejnerů dávat a hází je vedle nich. Zatímco kontejnery umístěné v zadní části přístřešku jsou prázdné, samotný jeho prostor je plný poházených odpadků. Stanoviště na kontejnery a jejich okolí tak musí pracovníci městských služeb na rozdíl od ostatních sídlišť uklízet denně. „Během vánočních svátků byla situace už neúnosná, v přístřešcích bylo neskutečné množství poházeného odpadu,“ řekl jednatel Městských služeb Písek Josef Hrádek.

FOTO: Portyč kontejnery

Snahou městských služeb je situaci na sídlišti zlepšit a přimět jeho obyvatele ke správnému ukládání odpadu. „Zhruba před měsícem jsme zkušebně přistoupili k uzamčení dvou stanovišť – v Jablonského ulici a Na Pěníku – a kontejnery jsme dali před ně. A zatím se zdá, že to má pozitivní efekt. Odpad lidé vhazují do kontejnerů,“ poznamenal Josef Hrádek. Na kontejnery je vidět, jsou navíc pod dohledem kamer městské policie, a tak si tolik lidí nedovolí odpadky jen tak pohodit. Mohl by jim totiž hrozit i postih kvůli znečišťování veřejného prostranství.

Městské služby počítají s tím, že kontejnery do přístřešků za nějakou dobu opět vrátí. Snad aspoň část lidí bude poté pokračovat v ukládání odpadu do kontejnerů a nepořádek v kójích a jejich okolí už nebude tak velký.

FOTO: Popelnice kontejnery

Před kontejnery umístěnými před přístřešky je pořádek.

O pár desítek metrů dál jsou kontejnery v přístřešku a odpadky jsou tu poházené...

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

PÍSEK: Zlepšit pořádek

PÍSEK: Zlepšit pořádek.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum