Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Informační centrum

1. května 2023

PÍSEK: Informační centrum

Písecké turistické informační centrum je již v novém.

Písecké turistické informační centrum funguje v nových prostorách v domě čp. 1 na Velkém náměstí, přestěhovalo se sem z nedaleké Sladovny, kde sídlilo od roku 2011. Město se pro přesun infocentra rozhodlo již před několika lety, protože jeho spojení se Sladovnou nebylo zrovna ideální. Dům na Velkém náměstí loni prošel rekonstrukcí, díky které vznikl v přízemí prostor právě pro infocentrum. „Sladovna nesídlí přímo na Velkém náměstí, ale na nádvoří, turisté tak občas měli problémy informační centrum najít. V sezoně pak bylo komplikované obsluhovat v jednom prostoru klienty Sladovny a infocentra,“ řekl Michal Jánský, jednatel společnosti Píseckem, pod níž infocentrum nově spadá.

Moderní interiér infocentra odkazuje na řeku Otavu, a to vitrínami ve tvaru vlnek, které jsou umístěny po obou stěnách, a na Kamenný most, jehož oblouky jsou ztvárněny třemi koutky určenými k sezení. Infocentrum bude turistům poskytovat tradiční služby, najdou zde suvenýry, mapy i různé publikace, kromě toho tu je k dispozici i veřejný internet. Nově bude infocentrum nabízet regionální produkty.

Renesanční budova na náměstí je v majetku města, sídlily v ní některé městské organizace a několik soukromých subjektů. V průběhu minulého roku prošla náročnou rekonstrukcí za 22,1 milionu korun bez DPH, kterou realizovala firma Kočí, a. s. Byly zrenovovány vnitřní prostory objektu a upraveno dispoziční řešení. Vyměněny byly i všechny sítě, položeny nové podlahy a nepůvodní okna v uliční fasádě byla nahrazena novými historizujícími. Nově je v budově také výtah. V objektu budou opět sídlit městské organizace, do komerčního prostoru v přízemí se vrátila cestovní kancelář.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

PÍSEK: Informační centrum

PÍSEK: Informační centrum. FOTOGALERIE: 1. - 4. Nové prostory turistického informačního centra. 5. a 6. Prostory domu čp. 1 po rekonstrukci. 7. a 8. Prostory domu čp. 1 před rekonstrukcí.


 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum