Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Vandalové opět ničí záhony

23. října 2022

PÍSEK: Vandalové opět ničí záhony

Město připravilo záhony na jaro, opět však čelí vandalům.

Ačkoliv je jaro ještě daleko, městští zahradníci na něj musí myslet vždy se značným předstihem. Tradičně tak ve spolupráci s koordinátorem městské zeleně již během léta vybrali nové cibuloviny, které prozáří naše město během prvních měsíců příštího roku. Okolo pěti tisíc cibulí tulipánů se opět vysázelo na Velkém náměstí, na které byla zvolena směs s názvem Vibrant Sunset. Jedná se o plnokvěté tulipány připomínající vzdáleně květy pivoněk, tentokrát v tónech červené, žluté a bílé barvy.

Nově se jarní cibuloviny objeví i v Palackého sadech, a to na záhonech pod sochou Adolfa Heyduka a Františka Palackého. „Hledali jsme způsob, jak prostor parku pro návštěvníky ještě více zatraktivnit. Proto jsme pro následující jaro vyměnili pryskyřníky, macešky či pomněnky za oko ale i nos beroucí směs s názvem Energy,“ dodal s úsměvem Ondřej Kofroň, z odboru životního prostředí. Jak už název napovídá, bude se jednat o velmi energickou výsadbu, ať už záplavou barev, velikostí či jasnými vůněmi. Směsi dominují majestátní oranžově kvetoucí královské řebčíky, červené a jemně růžové tulipány a jasně zářící drobné žluté narcisy s oranžovými středy a intenzivní vůní. Různobarevné krokusy se pak objeví v kruhu pod jasanem u Reinerů.

Další narcisy byly pro podpoření jarního efektu doplněny do travnatých ploch na Bakalářích, kde byl použit v lokalitě již osvědčený bíle kvetoucí kultivar 'Goblet'. Do nového trvalkového záhonu před farou byly dále doplněny okrasné česneky kultivaru 'Spider (Toabago)' a modřence 'Joyce Spirit'.

Nové výsadby však krátce po svém dokončení opět čelí vandalům. Na několika místech byly poškozeny sešlapem a byla z nich odcizena zemina. „To, že se najdou zloději a výsadby ukradnou je vizitka naší společnosti a ukazuje, jak je „vyspělá.“ Bohužel se s tímto nešvarem setkáváme na různých plochách opakovaně v průběhu celého roku. Může to dojít do stavu, že město do toho přestane dávat finance a pocítí to všichni občané Písku. Věřím, však že tato situace nenastane,“ doplnil s optimismem Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostředí.

Zdroj: Město Písek.

PÍSEK: Vandalové opět ničí záhony

PÍSEK: Vandalové opět ničí záhony.


 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum