Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Týdny pro duševní zdraví

17. září 2024

KUTNÁ HORA: Týdny pro duševní zdraví

Týdny pro duševní zdraví znovu přinesou bohatý program. I na Kutnohorsku.

V České republice právě začala již tradiční největší kampaň zaměřená na podporu duševního zdraví – Týdny pro duševní zdraví. Tato iniciativa, pořádaná již 35 let, si klade za cíl zvyšovat povědomí o duševních onemocněních, bořit mýty a tabu spojená s tímto tématem a podporovat veřejnou diskusi. Zapojilo se do ní i zdejší Centrum podpory vzdělávání Kutnohorsko (CPV) a veřejnost i učitele zve na několik akcí.

Během celého měsíce, od 10. září do 10. října, mohou lidé po celé republice očekávat pestrý program jako jsou koncerty, workshopy, filmová promítání či veřejné diskuse. Vše vyvrcholí 10. října, kdy se slaví Světový den pro duševní zdraví.

Na Kutnohorsku je možné vyrazit již 13. – 14. září na putování okolím Malešova, se společným setkáním v ekocentru Divočina. Tématem putování bude inspirace pro učení venku a oddychové aktivity, co konkrétně pobytem venku rozvíjíme a co je přínosem. Výlet je určen hlavně pro pedagogy a rodiče, kteří se po domluvě mohou zúčastnit i s dětmi.

21. září bude na stánku CPV v rámci slavností Zažít město jinak možnost popovídat si s terapeutkou nebo si vyzkoušet arteterapeutické aktivity. 26. září zve centrum do sídla CPV k rodičovské kavárně na téma „Jak vnést do výchovy a vzdělání dětí dobrodružství a posílit jejich odolnost?“.

Na 9. října je naplánováno metodické centrum pro pedagogy MŠ na téma Setkání s vnitřním kritikem. Cyklus uzavře workshop pro pedagogy „Blízké vztahy bez násilí“, avizovaný na 11. října.

„Do Týdnů duševního zdraví jsme se zapojili, protože je pro nás osvěta v tématu duševního zdraví žáků i učitelů důležitá,“ říká Zuzana Křivánková, tisková mluvčí CPV. „Chceme také připomenout, že školy v regionu mají k dispozici unikátní službu, dva multidisciplinární Týmy duševního zdraví, na jejichž provoz také přispívá řada místních obcí včetně Kutné Hory.“

Zdroj: Centrum podpory vzdělávání Kutnohorsko.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

KUTNÁ HORA: Týdny pro duševní zdraví

KUTNÁ HORA: Týdny pro duševní zdraví.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum