Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Odtahové vozidlo

25. března 2023

KOLÍN: Odtahové vozidlo

Město Kolín má své vlastní odtahové vozidlo. Na začátku letošního března bylo městu Kolínu předáno do vlastnictví odtahové vozidlo. Jedná se o odtahový speciál DAF a jeho dodavatelem je společnost KOV Karoserie Velim s.r.o. Provozovat jej bude kolínská městské policie. Hlavním důvodem jeho pořízení je nezávislost, aby se město už nemuselo spoléhat na služby externích odtahových společností.

Využití vozidla bude skutečně rozsáhlé. Bude sloužit k odstranění vozidel při blokovém čištění, vozidel nezpůsobilých k provozu na pozemních komunikacích či tvořících překážku v silničním provozu a v neposlední řadě i vraků odstavených mimo pozemní komunikace.

Je však nutné upozornit, že při odtahování vozidel je nezbytné postupovat podle platných zákonných ustanovení, tudíž ne všechna nesprávně stojící vozidla lze odtáhnout hned. Příkladně třeba vozidlo s déle než půl roku propadlou STK lze odstranit až po provedení nezbytných úkonů a po dodržení zákonem stanovených lhůt. A některá špatně zaparkovaná vozidla nelze odtáhnout vůbec. Takovým vozidlem je třeba automobil stojící na místě, kde je svislým dopravním značením stání zakázáno. Aby mohl být odtažen, musí bezpodmínečně tvořit překážku silničního provozu, tedy bezprostředně ohrožovat bezpečnost nebo plynulost tohoto provozu.

S pořízením vlastního odtahového vozidla taktéž došlo k úpravě výše poplatku za provedený odtah. Majitel odtaženého vozidla zaplatí za dokončený odtah místo původních 2 500 Kč nově 1 900 Kč a za odtah nedokončený místo původních 1 900 Kč nově 1 000 Kč. Poplatek za provedený odtah však není pokutou za spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, ale účtuje ho provozovatel odtahového vozidla. Naproti tomu zmíněnou pokutu ukládá policie.

Zdroj: Město Kolín.

KOLÍN: Odtahové vozidlo

KOLÍN: Odtahové vozidlo.


 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum