Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Baráčnická rychta

19. května 2024

JINDŘICHŮV HRADEC: Baráčnická rychta

Baráčnická rychta v novém. Baráčnická rychta v Jindřichově Hradci, starý dům ležící v památkové zóně, je majetkem města Jindřichův Hradec. Jindřichohradečtí baráčníci se zde scházejí už mnoho let. Některé drobné opravy a úpravy si dělají svépomocí, ale jsou úpravy, na které sami nestačí.

Proto oslovili město s žádostí o pomoc při rekonstrukci a 8. října 2023 se daly stavební práce do pohybu. Celou rekonstrukci vnitřních prostor provedla firma firma Moučka PS s.r.o. Práce pokračovaly i v letošním roce, a to rekonstrukcí hygienického zařízení, obkladů, omítek, včetně pořízení nové dlažby ve všech místnostech, dne 8. března firma svou práci dokončila.

Ve středu 15. května baráčníci pozvali na prohlídku prostor radní města. Při této příležitosti měli možnost zúčastnit se přijetí nové tetičky Marušky Kubátové do obce baráčnické. Nová tetička složila a potvrdila sousedský slib podle platných regulí a tím vyhověla předepsaným podmínkám a byla za členku obce přijata. Rychtář slib potvrdil rychtářským právem. Nová tetička obdržela odznak a malou dřevěnou chaloupku, kterou musí nosit na každé sezení. Závěrem si všichni společně zazpívali.

Zdroj: Město Jindřichův Hradec.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

JINDŘICHŮV HRADEC: Baráčnická rychta

JINDŘICHŮV HRADEC: Baráčnická rychta.


 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum