Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Pět jeřábu staví Horáckou arénu

18. února 2024

JIHLAVA: Pět jeřábu staví Horáckou arénu

Horáckou arénu nyní pomáhá stavět pět jeřábů.

Zájemci mohou aktuální dění na stavbě sledovat nejen přes facebook Horácká aréna, ale i přímo na místě. Vedle malého zimáčku je „okno“, kterým kolemjdoucí vidí vše, co se na místě budoucí arény právě děje.

Se stavbou Horácké multifunkční arény (HMA) v tuto chvíli pomáhá pět jeřábů. Aktuálně jsou hotové základy a na přelomu března a dubna se začne s osazováním prefabrikovaných betonových sloupů a tribun. Na stavbě pracuje denně cca 50 lidí a jejich počet stále roste. Hlavním cílem pro letošní rok je dostat arénu pod střechu. V plánu je mimo jiné budovat i technické zařízení, jako je vzduchotechnika, elektroinstalace, topení nebo chlazení.

Koho by zajímalo, co se na stavbě aktuálně děje, může sledovat nejen facebook Horácká aréna. „Vedle malého zimáčku jsme nechali prostor, jakési okno, kterým lidé na staveniště vidí. Nemusí se tak dívat škvírami mezi oplocením. Chtěli bychom tam časem dát i grafiku s informacemi o stavbě arény,“ uvedl manažer výstavby a radní města David Beke.

https://www.facebook.com/horackaarena

Tento měsíc se ze stavby odveze také poslední zemina, která tam po vybagrování zůstala. „Chtěl bych poděkovat všem řidičům, kolemjdoucím i obyvatelům, že s námi měli trpělivost a omlouvám se všem, kterým jsme způsobili problémy. Ať už to bylo vývozem zeminy přímo v místě, kde jsme nedokázali vzhledem k zimnímu období a střídavému počasí zajistit vždy dokonalý úklid od bláta nebo lidem, kterým jsme museli například z důvodu uzavřených silnic v jiných částech města dočasně vést nákladní dopravu kolem domů. Bohužel i to ke stavbě patří,“ řekl David Beke.

Do práce se v současnosti pouští také nový jednatel městské společnosti, která bude provoz arény zajišťovat, Martin Lindovský. „Vznik společnosti budeme schvalovat na nejbližším zastupitelstvu. Pan Lindovský už teď řeší budoucí gastroprovozy, vnitřní značení arény a pomáhá například i s výběrem sedaček. Setkává se s budoucím partnery, mezi kterými je i hokejová Dukla a zabývá se marketingem,“ vyjmenoval David Beke.

https://www.jihlava.cz/radni%2Dschvalili%2Dmartina%2Dlindovskeho%2Djednatelem%2Dhoracke%2Dmultifunkcni%2Dareny/d-563373/p1=142516

Stavba HMA by měla být dokončena na podzim 2025 a je podpořena dotacemi z Kraje Vysočina, Národní sportovní agentury a Integrovaného regionálního operačního programu ve výši více než 815 milionů korun.

Jak to na stavbě Horácké multifunkční arény vypadá, se podívejte v naší fotogalerii.

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

JIHLAVA: Pět jeřábu

JIHLAVA: Pět jeřábu staví Horáckou arénu.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum