Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Okružní křižovatky

28. září 2023

JIHLAVA: Okružní křižovatky

Okružní křižovatky na novém jihlavském obchvatu budou průjezdné bez omezení od pondělí 2. října.

Dvě nové okružní křižovatky, které vznikly na obou koncích budovaného jihovýchodního obchvatu Jihlavy jak ve směru na Znojmo, tak i na Třebíč, budou od pondělí 2. října zcela průjezdné pro veškerou dopravu v režimu předčasného užívání. Semafory, které nyní na okružních křižovatkách řídí provoz, by měly být odstraněny už v ranních hodinách. Zároveň dojde ke zprůjezdnění Znojemské ulice v obou směrech.

„Stavební firmy dokázaly zkrátit avizovaný termín zprovoznění okružních křižovatek o celý měsíc. Nyní budou pokračovat v dokončovacích pracích na okružních křižovatkách a také v pracích v trase obchvatu, ať už jedná o zemní práce, nebo pokračující výstavbu šesti mostních objektů. Postupně budou provedeny úpravy a napojení polních cest a místních komunikací,“ popisuje náměstek hejtmana pro oblast dopravy Miroslav Houška.

Stavba jihovýchodního obchvatu Jihlavy, části JIH, začala 1. prosince 2022. Zakázku za 575 miliónů korun realizuje pro Kraj Vysočina společnost MI Roads v konsorciu s IMOS Brno a BES. Kraj Vysočina má na projekt II/602 Jihlava – JV obchvat přislíbenu evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši až 307 miliónů korun. Část JIH by měla být zprovozněna do začátku listopadu 2024.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

JIHLAVA: Okružní křižovatky

JIHLAVA: Okružní křižovatky.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum