Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Hasební pěna

2. září 2023

JIHLAVA: Hasební pěna

Hasební pěna v tocích po požáru Enviropolu je nezávadná.

V souvislosti s hašením požáru ve společnosti Enviropol mohou být v Drážním toku nebo na řece Jihlavě vidět zbytky bílé hasební pěny. Její výskyt není třeba nahlašovat.

Výskyt hasební pěny není třeba nikde nahlašovat.

Požár ve společnosti Enviropol v Hruškových Dvorech je uhašen, nikdo při něm ani při samotném zásahu nebyl zraněn. Hlášení o požáru přijali hasiči na tísňové lince po jedné hodině ráno. Lokalizovat se jim ho podařilo kolem druhé hodiny.

Pomocí čelních nakladačů hasiči vyváželi z požárem zasažené kóje elektroodpad na volné prostranství, kde ho až do rána dohašovali. „Pro zvýšení efektivity zásahu byla použita pěna. Na přilehlé vodní toky jsme instalovali sorpční hady,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Petra Musilova.

Hasební pěna může být v současnosti vidět na potoku Drážní tok nebo na řece Jihlavě. Lidé si ji mohou všimnout i na poklopech kanalizace v ulici Údolní či Polenská a dále na odtoku z vírového separátoru v Polenské ulici. Výskyt pěny, která je biologicky rozložitelná, není třeba nahlašovat.

Kvůli požáru byli do Jihlavy přivoláni pracovníci laboratoře Tišnov, kteří změří škodliviny v ovzduší. Příčinou požáru jsou s největší pravděpodobností akumulátory, které jsou součástí téměř každého elektrozařízení.

Zdroj: Město Jihlava.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

JIHLAVA: Hasební pěna

JIHLAVA: Hasební pěna.


 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum