Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



JIHLAVA: Jihlava se rozzářila

29. listopadu 2022

JIHLAVA: Jihlava se rozzářila

Nedělním rozsvícením stromu a výzdoby v ulicích začal advent také v Jihlavě. Už tento pátek se mohou lidé těšit na Ladovy Vánoce v DIODu.

Stovky lidí si v neděli nenechaly ujít rozsvícení vánočního stromu a výzdoby v centru Jihlavy. Pozdravit je na pódium dorazil i nový primátor Petr Ryška. Masarykovo náměstí se až do Štědrého dne proměnilo v adventní vesničku s vůní svařáku, trdelníků a bramboráků.

Doslova v obležení byly nejen stánky s občerstvením, ale i tradiční slaměný betlém nebo koše s ohněm, kde se s přibývajícími hodinami ohřívali malí i velcí návštěvníci. Z pódia zněly vánoční písně a do davu dorazily i loutky andělů v nadživotní velikosti.

Po celý advent bude pódium na horním Masarykově náměstí patřit hudebníkům, tanečníkům i divadelníkům, a to vždy od středy do neděle. Večery v adventní vesnici pak doplní koncerty. Lidé se mohou těšit také na kováře či vyřezávání ledových soch a novinkou je předávání Betlémského světla. Kompletní program najdete na webových stránkách Brány Jihlavy.

Ladovy Vánoce

Adventní atmosféru v Jihlavě podpoří i akce Ladovy Vánoce, která se uskuteční v pátek 2. prosince v DIODu. Chybět nebudou stanoviště s informacemi o vánočních tradicích, významu betléma, stromečku nebo jmelí. Zájemci si budou moci vyzkoušet i některé zvyky, jako lití olova nebo pouštění lodiček z vlašského oříšku. Děti si budou moci nazdobit perníček nebo si domů odnést vlastními silami vyrobený svícen.

Tradice doplní přítomní prodejci, kteří příchozím nabídnou svíčky, věnce, společenské hry nebo kosmetiku. Chybět nebudou ani knihy, a to včetně těch s ilustracemi Josefa Lady. Do akce se totiž zapojily také pracovnice dětského oddělení Městské knihovny Jihlava, které budou ve stanovených časech [PDF 6 MB] předčítat dětem vánoční příběhy.

Vstupné na akci je dobrovolné a výtěžek půjde na nákup pomůcek jihlavské porodnice. Akci, která se uskuteční 2. prosince od 10 do 18 hodin, podpořilo statutární město Jihlava.

Zdroj: Město Jihlava.

JIHLAVA: Jihlava se rozzářila

JIHLAVA: Jihlava se rozzářila.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum