Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Výstavy o dobrovolnictví

1. března 2023

HAVLÍČKŮV BROD - TŘEBÍČ: Výstavy o dobrovolnictví

Výstavy o dobrovolnictví a náhradní rodinné péči se přestěhovaly do krajských nemocnic.

V havlíčkobrodské a třebíčské nemocnici mohou nejen pacienti až do Velikonoc zhlédnout zajímavé výstavy připravené odborem sociálních věcí Kraje Vysočina. Třebíč, v přízemí budovy M1, hostí expozici s tématem dobrovolnictví na Vysočině, ve foyer hlavní budovy nemocnice v Havlíčkově Brodě si zase můžete prohlédnout výstavu představující pěstouny z našeho kraje.

„Cílem putovní výstavy fotografií pěstounů z Vysočiny je bořit mýty o pěstounské péči. Prostřednictvím konkrétních příběhů přibližuje život náhradních rodin a ukazuje, že pěstounské péči se věnují muži i ženy různých profesí, věku i vzdělání a že každou rodinu k pěstounské péči vedla jiná životní cesta,“ uvedl Martin Jelínek, vedoucí oddělení sociální ochrany a prevence Krajského úřadu Kraje Vysočina.

To expozice nazvaná Dobrovolnictví jako součást života na Vysočině zdůrazňuje, že dobrovolníkem se může stát opravdu každý, ať už student, pracující, nezaměstnaný, maminka nebo tatínek na mateřské či rodičovské dovolené, ale i senior.

Fotografie zachycují několik příběhů dobrovolnických aktivit z různých koutů našeho kraje. Studentky pravidelně jezdí na letní tábor a pro děti z dětských domovů a z pěstounských rodin připravují program plný her, zpěvu, dovádění a výletů. Dětem předškolního věku se zase věnuje „čtecí babička“ ze Žďáru nad Sázavou. „Výstava představuje i psa Scottyho a fenku Briu, kteří se stali miláčky jihlavské nemocnice, kde pomáhají pacientům při sociální rehabilitaci,“ doplnila krajská koordinátorka dobrovolníků Irena Hambálková.

Výstava Dobrovolnictví jako součást života na Vysočině se po Velikonocích přesune do jihlavského City parku a expozice přibližující pěstounské rodiny najde nové místo na zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou.

Tato zpráva vznikla v rámci projektu: „Rozvoj inovativních postupů v rámci sociální ochrany a prevence v Kraji Vysočina, registrační číslo CZ.03.02.02/00/22_006/0000537“. Na realizaci projektu byly poskytnuty finanční prostředky v rámci OPZ+, který je spolufinancován Evropskou unií.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

HAVLÍČKŮV BROD - TŘEBÍČ: Výstavy o dobrovolnictví

HAVLÍČKŮV BROD - TŘEBÍČ: Výstavy o dobrovolnictví.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum