Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Zázemí pro knihovnu

15. ledna 2024

BENEŠOV: Zázemí pro knihovnu

Zázemí pro Městskou knihovnu Benešov.

V květnu 2023 jsme informovali, že město Benešov podalo v říjnu roku 2022 projektový záměr na získání finančních prostředků do výzvy č. 9 – Knihovny, programového rámce IROP nositele integrované strategie ITI Pražské metropolitní oblasti na projekt Zázemí pro Městskou knihovnu Benešov a projektový záměr byl doporučen k financování.

Díky tomuto kroku je dále možno podat žádost o dotaci do výzvy č. 16 IROP – Knihovny (ITI). Součástí žádosti o dotaci je také vyjádření řídicího výboru ITI Pražské metropolitní oblasti o souladu projektového záměru se Strategií ITI PMO, o které město požádalo začátkem tohoto roku a souhlasné stanovisko bylo vydáno.

Cílem celého projektu je zatraktivnit prostředí knihovny a nabídnout kromě základní funkce knihovny přívětivý prostor pro společensko-kulturní aktivity, který udělá z knihovny také komunitní centrum, kde lze aktivně trávit čas.

V prosince 2022 byla zpracována Architektonická studie s názvem Nový vstup do Městské knihovny a kultivace veřejného prostoru „za poliklinikou“ a v návaznosti byla v červnu 2023 vypsána veřejná zakázka s názvem Zázemí pro městskou knihovnu Benešov – projektová dokumentace, jejímž předmětem je zpracování projektové dokumentace pro plánovanou úpravu zázemí knihovny, vítězným uchazečem se stal ateliér Jasné., s. r. o. V prosinci 2023 byla odevzdána první fáze plnění z veřejné zakázky a to architektonická studie Zázemí městské knihovny Benešov MKB* - studie interiéru z níž vám přinášíme ukázky vizualizace jednotlivých prostor benešovské knihovny.

Připravila: Bc. Jitka Horálková, DiS, Odbor investic.

Zázemí pro městskou knihovnu Benešov - Architektonická studie interiéru - Ing. arch. Tomáš Havlíček a atelier jasné s.r.o.

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

BENEŠOV: Zázemí pro knihovnu

BENEŠOV: Zázemí pro knihovnu. Zázemí pro městskou knihovnu Benešov - Architektonická studie interiéru - Ing. arch. Tomáš Havlíček a atelier jasné s.r.o.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum