Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Žlutomodrý autobus se představuje

24. února 2023

BENEŠOV: Žlutomodrý autobus se představuje

Nové benešovské žlutomodré minibusy Isuzu NovoCiti Life se stávají jasně viditelným symbolem místní MHD. Potkáte-li ve městě tento výrazný autobus, můžete si být jisti, že právě toto je naše městská a za svezení v ní nemusíte nic platit. Jízdné na MHD Benešov zůstává nadále zdarma.

Středeční ukázka autobusu na Masarykově náměstí proběhla za zájmu veřejnosti o tento nový autobus. Občané města kvitovali zejména nízkopodlažnost většiny interiéru, velký prostor pro kočárek a invalidní vozík a celkovou světlost a prostornost interiéru. Již asi není nutné připomínat, že autobus pojme 60 cestujících, z toho 25 sedících. Přirozeně nemohlo zapadnout ani barevné provedení v městském vizuálu s charakteristickými barvami města – žlutou a modrou.

Teprve ve středu bylo možné detailněji prozkoumat i interiér autobusu. Kromě již zmíněných unikátních městských piktogramů, systému pro hlášení řidiči pro nevidomé cestující, byl interiér autobusu doplněn o nové schéma linkového vedení MHD Benešov ve stavu od 1. září 2023. „I náhodní cestující nebo turisté se tak budou v naší MHD lépe orientovat,“ okomentoval tuto zdánlivou drobnost starosta města Jaroslav Hlavnička.

Nejen mládež ocení WiFi připojení k internetu, které bude jistě využito zejména na delší vzdálenosti, třeba z Bukové Lhoty do města nebo ze Spořilova na Sladovku. Naopak město se již těší na automatické sčítače cestujících, díky kterým bude možné snadno sledovat trendy v obsazenosti MHD v čase a pružněji reagovat na úpravy v provozu.

Benešáci si mohli od 10.00 do 14.00 hod. v autobuse prohlédnout i návrh jízdních řádů od 1. září 2023 s výrazně rozšířeným provozem. O služby naší městské je zájem a město tak přistoupilo k jejímu rozšíření i do večerních hodin a zahuštění intervalu v nejperspektivnějším úseku ze Spořilova na nádraží na dvacet minut. „Se změnou jízdních řádů dojde k obnovení vazby na rychlíky do Prahy a z Prahy, která byla dle průzkumu silná. Díky celkem třem spojům za hodinu z MŠ Úsměv na Terminál se navíc výrazně rozšíří nabídka cest do Prahy. Ta nebude omezena jen na rychlíky, ale rozšířena i na vlaky osobní a spěšné a autobusy na Roztyly nebo Budějovickou. Data ze sčítání lidu hovoří jasně, každý den z Benešova do Prahy vyjíždí několik tisíc cestujících, kteří tak díky MHD dostávají alternativu k využití aut, popřípadě parkování na nádraží,“ informuje Jan Vachtl, referent benešovské MHD.

Za přípravu tohoto náročného projektu patří velký dík našemu místnímu dopravci ČSAD Benešov, jmenovitě panu Jiřímu Čihákovi a Tomáši Langovi. Poděkování si zaslouží i designér Jakub Gruber za návrh vizuálu autobusů, grafik Jan Vašák za schéma linkového vedení MHD Benešov, projektant dopravy Jakub Havelka, který městu přepracovává jízdní řády do datového rozhraní PID, Viktor Wiesner, jednatel výhradního distributora autobusů Isuzu pro Českou republiku za, zpěvačka Majda Čejková za skvělé nahrávky do informačního systému, pracovnice ze společnosti PalmUP, které autobus tak krásně polepily a v neposlední řadě všichni ti, kteří pracovali na montáži všech prvků vnitřního vybavení autobusů a softwaru.

Tak tedy hodně najetých kilometrů s MHD Benešov!

Zdroj: Město Benešov. Připravili: Markéta Pazderová, DiS, a Jan Vachtl.

BENEŠOV: Žlutomodrý autobus se představuje

BENEŠOV: Žlutomodrý autobus se představuje.


 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum