Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



BENEŠOV: Nové autobusy pro MHD

18. září 2022

BENEŠOV: Nové autobusy pro MHD

MHD Benešov očekává nové autobusy.

Není tomu ještě tak dávno, kdy ulice Benešova opustily dvanáctimetrové městské autobusy Conecto a nahradily je osmimetrové minibusy Rošero. V prvním kvartále roku 2023 budou stávající minibusy převedeny do regionální dopravy a jejich místo převezmou zbrusu nové kapacitnější minibusy ISUZU NovoiCiti Life.

Příchod nových minibusů není náhodný. Zmodernizovaná MHD Benešov vykazuje trvale růst cestujících a školní spoje jsou zcela za hranou kapacity. V březnu letošního roku muselo dokonce Rošero na MHD 2 nahradit vlašimské desetimetrové Citaro, a i to je na odjezdu v 7:30 ze Spořilova zcela plné. „Až najednou následovalo jednání s ČSAD Benešov, které plánuje vyřadit starší minibusy Sprinter a na jejich místo v regionální dopravě chce převést naše Rošera z městské dopravy. A jejich místa tak zaplní zbrusu nové, a přitom kapacitnější minibusy Isuzu,“ sděluje hlavní důvod pro to, že bude již po pár letech brázdi ulice Benešova nový autobus jeho starosta Ing. Jaroslav Hlavnička.

„Minibusy ISUZU NovoCiti Life jsou nový fenomén v provozování dopravy v malém formátu a hodí se všude tam, kde u velkých autobusů nastává problém s jejich rozměry, nebo nejsou dostatečně vytížené. Minibusy ISUZU dlouhodobě vykazují dobré parametry z pohledu spolehlivosti a ekonomického provozu. Jsou u dopravců mimořádně oblíbené, dnes je můžeme potkat v městském provozu v Kolíně, Pelhřimově, Havířově, Praze, Kladně, Plzni, na Linkách BusLine v Pardubickém kraji, ale také na Hradecku, na linkách Pražské integrované dopravy, za nedlouho také vyjedou v Benešově a ve Znojmě. Novo Citi Life se stává neoddělitelnou součástí vozového parku velkých i malých dopravců jako alternativa k velkým klasickým autobusům,“ říká k příchodu nových autobusů jednatel společnosti Turancar Viktor Weisner, která autobusy pro ČSAD bude dodávat.

ISUZU NovoCiti Life je lehký minibus dlouhý 7,9m s přepravní kapacitou až 60 osob s tím, že většina autobusu je nízkopodlažní. Benešovká Isuza budou vybavena účinnou klimatizací, WiFi připojením k internetu, moderním informačním systémem pro cestující, automatickým počítačem cestujících a celé to bude podtrhnuté originálním benešovským polepem v novém městském vizuálním stylu. „Věřím, že se nové autobusy budou Benešákům líbit a pomohou nám výrazně napomoci snížit kapacitní problémy na školních spojích. V neposlední řadě jsem přesvědčen, že oproti stávajícím Rošerům budou dle referencí na ně výrazně spolehlivější. Jejich příchod očekáváme na přelomu ledna a února 2023,“ končí toto téma Jaroslav Hlavnička.

Kompletní fotogalerie zde:

https://www.benesov-city.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=219&id=101380

Zdroj: Město Benešov - připravil: Jan Vachtl, dopravní expert.

BENEŠOV: Nové autobusy pro MHD

BENEŠOV: Nové autobusy pro MHD.


 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum