Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Více peněz do příměstských částí

25. února 2024

ZNOJMO: Více peněz do příměstských částí

Rada města Znojma schválila navýšení finančních darů komisím pro příměstské části pro letošní rok. Celkem půjde za tímto účelem do příměstských částí 500 tisíc korun. Každá příměstská část tak obdrží 50 tisíc korun.

Radní se rozhodli oproti předchozímu roku částku navýšit, aby ještě více podpořili kulturní a společenský život v jednotlivých příměstských částech. „V minulém roce se činnost nově složených komisí dobře rozpohybovala. Komise fungují, v příměstských částech to žije a dostáváme pozitivní zpětnou vazbu od občanů. Proto bychom rádi ještě více podpořili dění v jednotlivých příměstských částech, a tak jsme se rozhodli navýšit příspěvky pro letošní rok pro každou komisi o 10 tisíc korun,“ přiblížila starostka Znojma Ivana Solařová.

Finanční dary poskytuje město Znojmo formálně předsedům jednotlivých komisí pro příměstské části. Dary slouží na úhradu nákladů souvisejících se zajištěním kulturních a společenských akcí, jako je například posvícení, jarmark, dětský den nebo vánoční beseda. „Pro nás je důležité, aby o penězích rozhodovali sami občané. Ti si sami nejlépe zvolí, jaké akce chtějí uspořádat. Současně je to dobrý recept, jak podpořit dění v příměstských částech, ale i pospolitost místních občanů,“ myslí si starostka.

Město Znojmo má na svém území 10 příměstských částí. V minulosti dostávaly příměstské části příspěvky ve výši 20 tisíc Kč na rok. Tento příspěvek zvýšili radní v minulém roce na dvojnásobek, tedy na 40 tisíc Kč na rok. Vedle toho si mohou místní spolky nebo sportovní kluby zažádat o podporu na svou činnost nebo konkrétní akce z jiných dotačních programů města.

Zdroj: Město Znojmo.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum