Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Povodně 2024

13. září 2024

ZNOJMO: Povodně 2024

V současné době ve Znojmě nehrozí bezprostřední nebezpečí.

V současné chvíli nehrozí Znojmu žádné bezprostřední nebezpečí. Vyšší průtoky řeky Dyje jsou způsobeny řízeným odpouštěním Vranovské přehrady, která si vytváří volný prostor pro zadržení očekávaného vyššího přítoku. Přívalové povodně se tak občané nemusejí obávat.

Řečeno čísly, Vranov v současnosti odpouští 90 m³/s, znojemská přehrada pak necelých 80 m³/s. Vranovská přehrada bude postupně zvyšovat odtok na 110 m³/s, v nejzazším případě pak zvýší odtok na 130 m³/s. Takový průtok vody nebude ve Znojmě představovat ohrožení pro občany a jejich domy.

V záplavové oblasti musíme počítat se zaplavením zahrad, proto žádáme občany, aby z nich odklidili odplavitelné předměty včetně bazénů a automobilů.

Město je na nadcházející víkend připraveno. Pytlů s pískem má dostatek a v případě potřeby je bude distribuovat. Hasiči, dobrovolní hasiči i pracovníci FCC jsou v pohotovosti. Případní dobrovolníci tak zatím nejsou potřeba.

Povodňová komise města Znojma situaci neustále monitoruje. Zasedá několikrát denně a bude zveřejňovat aktuální informace. V záplavových oblastech bude občany informovat i Městská policie.

Věříme, že se nenaplní žádný z černých scénářů a situaci v pořádku společně zvládneme. Buďte opatrní.

Zdroj: Město Znojmo.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum