Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Změny v MHD

7. května 2023

ZNOJMO: Změny v MHD

MHD ve Znojmě: Změny v jízdních řádech od května.

Zabránit zpoždění páteřních linek 802 a 804, změna doby odjezdů autobusů od nemocnice podle služeb jejích zaměstnanců nebo nový víkendový spoj do Mramotic. To jsou některé ze změn, které se od prvního května promítají do jízdních řádů MHD ve Znojmě a které vycházejí z podnětů a přání cestujících.

„Vyhodnotili jsme všechny podněty občanů, které jsme obdrželi v lednu, únoru a začátkem března, a snažili jsme se vyjít v maximální možné míře vstříc,“ popsala místostarostka Znojma Petra Svedíková Vávrová. „Většina cestujících si stěžovala na častá zpoždění linek 802 a 804, přistoupíme proto k prodloužení jízdních dob o několik minut, aby řidiči neměli problém s dodržováním jízdních řádů. Důležitou prioritou je také upravit časy odjezdů od nemocnice, aby navazovaly na konec služeb a vyhovět požadavkům občanů z příměstských částí. Přidán bude například víkendový spoj do Mramotic,“ dodala místostarostka.

Většina spojů linky 802 bude mít v pracovní dny konečnou na zastávce Oblekovice, U Řeky. Večer a o víkendu bude zachován současný režim s výjimkou víkendového rána, kdy dojde k lepšímu provázání mezi spoji, aby zaměstnanci stihli navazující autobus do nákupní zóny v Hatích.

Autobusy s číslem 804 budou mnohem častěji jezdit až na zastávku Oblekovice, točna, a vybrané spoje této linky budou opět zajíždět do Nesachleb. Na druhém konci města, v Příměticích, pojede nově ranní spoj až na zastávku Přímětice, točna, což si přáli zaměstnanci Sklářských strojů.

Každé změně v jízdním řádu předchází složitá jednání. „Protože jsme součástí Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje a je nutné, aby zůstala zachována propojení městských a regionálních spojů, konzultovali jsme všechny naše požadavky s provozovatelem, společností Kordis. Další jednání proběhla s dopravcem. Naší snahou bylo, aby se všechny změny promítly do jízdních řádů od prvního května,“ vysvětlila Svedíková.

Upravené jízdní řády budou k dispozici na webu www.znojmojede.cz během víkendu před prvním květnem. Během zmiňovaného víkendu dojde také k vylepení aktualizovaných jízdních řádů přímo na zastávkách MHD Znojmo.

Zdroj: Město Znojmo.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum