Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nová záchytná parkoviště

18. prosince 2023 - chybí foto

ZNOJMO: Nová záchytná parkoviště

Dvě nová záchytná parkoviště.

U železniční trati na ulici Marušky Kudeříkové a v lokalitě Malá Amerika na ulici Přímětická v blízkosti mostu přes údolí Leska. To jsou místa, kde by měla v příštím roce vzniknout nová záchytná parkoviště. Město si nechává vypracovat studie na jejich realizaci.

„Studie nám mimo jiné ukážou, jaký typ povrchu je pro danou parkovací plochu vhodný nebo zda bude potřeba vybudovat protihlukové zábrany. Budeme díky nim také přesně vědět, jak vyřešit dopravní situaci a napojení parkovišť na silniční síť v té které lokalitě,“ vysvětlila starostka Znojma Ivana Solařová.

Ilustrační foto

Vybudování parkoviště na ulici Marušky Kudeříkové má být mimo jiné reakcí na podněty obyvatel v této lokalitě. „Při setkání s občany na tomto místě se parkování ukázalo jako nejpalčivější problém, který bydlící v této lokalitě řeší. Parkují zde totiž i návštěvníci blízkých volnočasových center,“ uvedla starostka. Nové parkoviště vznikne podél železničního náspu. „Dětské hřiště, které je zde hodně oblíbené, rozhodně zůstane zachováno. Možná ho jen bude nutné o kousek posunout, uvidíme ještě, co ukážou studie,“ dodala Solařová.

Příští rok by mělo být hotové i parkoviště v Malé Americe. Do budoucna pak město plánuje vybudovat parkoviště také v areálu bývalých skladů na vlakovém nádraží na ulici Milady Horákové.

Navyšování parkovacích míst je jedním z opatření, která byla jako prioritní nastavena a odsouhlasena v rámci auditu familyfriendlycommunity.

Zdroj: Město Znojmo.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum