Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Stoletý jubilant

23. října 2023

ZNOJMO: Stoletý jubilant

Rovných sto let oslavil v úterý 3. října František Merhaut. Život ho zavál z rodného Rumunska do západních Čech a odtud až do Oleksovic. Nyní žije vášnivý fotbalový fanoušek a oblíbený fotbalový trenér ve znojemském domově pro seniory.

K životnímu jubileu popřáli panu Merhautovi i představitelé města Znojma. Místostarostu Jana Blahu doprovodil vedoucí sociálního odboru městského úřadu Stanislav Maar a ředitelka Centra sociálních služeb Radka Sovjáková. „Bylo mi ctí pogratulovat jubilantovi k tak významnému životnímu výročí. S panem Merhautem jsme prožili velice příjemné chvíle. Už na první pohled bylo zřejmé, že jeho život byl vždy úzce spjat s fotbalem. I v domově pro seniory má čestné místo fotbalová šála nebo jeho fotbalové dresy. Jak nám prozradila jeho dcera, oslavenec trénoval fotbalisty od roku 1962 až do roku 1983 a za svoji trenérskou činnost byl mnohokrát oceněn. Jsem rád, že jsem se mohl seznámit s tak zajímavým životním příběhem,“ uvedl místostarosta Jan Blaha.

František Merhaut se narodil 3. října 1923 ve městě Petrila v Rumunsku. Celá rodina se vrátila do Čech po válce v roce 1946. Pan Merhaut odešel za prací do Aše a odtud do Skalné, kde žila jeho budoucí žena. S tou se seznámil již v Rumunsku. Tam se páru narodili synové Václav a František a dcera Libuše. Na Moravu se rodina přestěhovala v roce 1956. V Oleksovicích pak František Merhaut pracoval až do důchodu, nejprve v živočišné výrobě a poté ve vinohradu.

Ve Znojmě letos oslaví sto let celkem 5 občanů. Nejstaršímu pak bylo v tomto roce 101.

Zdroj: Město Znojmo.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum