Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nové kamery

14. března 2023

ZNOJMO: Nové kamery

Nové kamery pro bezpečnější nádraží.

Městská policie Znojmo bude žádat o dotaci na modernizaci kamerového systému u nádraží. Stávající kamera umístěná na ulici 17. listopadu bude v případě získání dotace vyměněna za modernější kamerový systém. Ten by zachytil celou oblast nádraží ČD i obou autobusových nádraží na ulici Dr. Milady Horákové, a to od křižovatky s ulicemi 17. listopadu a 28. října až po křižovatku s ulicí Vídeňskou.

Místo bylo vybráno ve spolupráci a na základě doporučení a analýz Policie ČR. „Lokalita nádraží a okolí pošty je po celý den spojena s vysokou koncentrací lidí, navíc jde o důležitý dopravní uzel města. Modernější kamerový systém by nám pokryl celý prostor a díky vysoce účinnému zoomu by nám umožnil sledovat i vzdálenější partie nádraží a přilehlá prostranství, včetně vyústění ulice Dr. Milady Horákové do ulice Vídeňské,“ vysvětluje ředitel Městské policie Znojmo Petr Hladký.

Ilustrační foto Mapy Google

Celkové náklady na modernizaci kamery jsou vyčísleny na 350 000 korun. Z této částky by dotace z Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra pokryla 85 procent. Nové kamery by se pak instalovaly v průběhu letošního roku.

Projekt je součástí 12. fáze modernizace a rozvoje městského kamerového systému. Ten ve Znojmě funguje od přelomu let 2002 a 2003. Od té doby byl několikrát rozšiřován a obnovován. V současné době jsou tak kamery umístěny na téměř čtyřech desítkách míst po celém městě. „Záznamy z kamer slouží jako důležitý důkazní materiál pro Policii ČR a pro odbor přestupků na městském úřadě. Kamerový systém nám umožňuje mít nepřetržitou kontrolu nad rizikovými místy, zvýšit tak bezpečí občanů a ochranu majetku a strážníci mohou být více v těch lokalitách, kde kamery nejsou. V pátek a v sobotu v noci nám pak pomáhají při řešení nejrůznějších potyček. Zrovna před nedávnem jsme díky nim zachytili dopravní nehodu, kdy řidič srazil chodce. Pomoc tak dorazila na místo okamžitě,“ popisuje Hladký využití kamerového systému v praxi.

Zdroj: Město Znojmo.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum