Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Dotace na jízdárnu

1. března 2023

ZNOJMO: Dotace na jízdárnu

Město dostalo dotaci na jízdárnu.

Vize kulturního a společenského centra v jízdárně v areálu Louckého kláštera získává reálné obrysy. Město dostalo na její revitalizaci dotaci z ministerstva kultury přes 59 milionů korun. Práce začnou ještě letos.

Znojmo získá nejenom velkokapacitní sál až pro 800 osob vhodný pro pořádání plesů, koncertů, festivalů nebo kongresů, ale i další prostory pro workshopy, umělecké happeningy, akce pro seniory a další projekty na poli kultury a dalších kreativních odvětví. Zvláštní důraz bude přitom kladen na podporu lokálních tradic a gastronomie.

Jízdárna pomůže městu vyřešit chybějící prostory pro velké akce. „Předpokládáme, že s rekonstrukcí začneme letos a věříme, že vše stihneme tak, aby jízdárna mohla nahradit sál v Dukle, který již nebude k dispozici,“ popsala místostarostka Znojma Bohumila Beranová. Nejzazší termín dokončení stavby je dle podmínek dotace květen 2025.

Celkové náklady na rekonstrukci jsou vyčísleny na 102,5 milionů korun. Žádost o dotaci byla podána v září minulého roku, na projektu město pracovalo asi tři roky. Součástí stavby je i parkoviště v prostoru za jízdárnou směrem k plovárně, kde bude zároveň hlavní vchod do nově upraveného prostoru.

Zdroj: Město Znojmo.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum