Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



ZNOJMO: Dokumenty z báně radniční věže

23. února 2023

ZNOJMO: Dokumenty z báně radniční věže

Dokumenty z báně radniční věže si můžete prohlédnout na webu města.

Pamětní dokumenty z radniční věže jsou k dispozici veřejnosti na webu města Znojma. Dokumenty byly uložené v sedmi pamětních schránkách a z radniční věže byly sejmuty 16. září 2022. Široké veřejnosti jsou zpřístupněné v podobě skenů ve formátu PDF. Dokumenty lze neomezeně stahovat a prohlížet.

Dokumenty jsou popsány podle jednotlivých pamětních schránek, ve kterých byly nalezeny. Jsou přístupné na webu města Znojma zde. (Titulní stránka > O Znojmě > Info o Znojmě > Pamětní dokumenty z báně radniční věže).

Všechny původní časové schránky, a to včetně nových s aktuálním letopočtem 2023, se budou do báně vracet na přelomu ledna a února tohoto roku. Přesné datum pro uložení časových schránek se bude odvíjet od postupu stavebních prací na věži. O konkrétním termínu budeme veřejnost informovat.

V nových časových schránkách budou uloženy dokumenty, které se týkají probíhajících oprav radniční věže - například stavebně historický průzkum radniční věže, projektová dokumentace oprav krovu a střechy nebo informace o sponzorských darech na opravu věže. Do schránky bude vložena také bilanční zpráva o důležitých událostech ve městě Znojmě za časové období 1993–2022, oficiální zdravice vedení města Znojma, ale také krátká představení významných znojemských institucí, úřadů, škol, velkých podniků, stavebních firem a aktivních občanských spolků.

Široká veřejnost měla možnost si dokumenty a předměty z časových schránek osobně prohlédnout na výstavě, která se konala na přelomu října a listopadu 2022. Propagační plakát spolu s fotografiemi z této akce budou též součástí obsahu nových časových schránek. Původní dokumenty uložené v časových schránkách zpracoval znojemský historik Jiří Kacetl.

Zdroj: Město Znojmo.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum