Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Hodnocení spolupráce

1. října 2024

ŽELIV: Hodnocení spolupráce

Čeští a rakouští zástupci v želivském klášteře hodnotili dosavadní spolupráci.

Klášter Želiv

Jak v letošním roce fungovala česko-rakouská spolupráce mezi Vysočinou, Jihomoravským, Jihočeským krajem a Dolním Rakouskem? Zástupci všech celků se jednoznačně shodli v tom, že její pokračování má smysl. V příštím roce vznikne aktualizované znění nového Pracovního programu pro roky 2026 až 2029. Jednání koordinačního grémia ředitelů, takzvaného 3 + 1 se zúčastnili kromě vedení krajů i velvyslankyně Rakouska v Česku Bettina Kirnbauer a zástupkyně českého velvyslanectví v Rakousku Markéta Žebrakovská Šmatlánová.

Do spolupráce je zapojeno celkem třináct pracovních skupin, které se zaměřují především na výměnu informací a nejnovějších poznatků i zkušeností z různých odvětví. Nejčastěji jde o vodní hospodářství, zemědělství, lesnictví, ochranu přírody a životního prostředí, hospodářství, vědu a výzkum, dopravu, územní plánování, regionální i evropskou politiku nebo kulturu a školství.

Díky setkávání takzvaných koordinátorů pracovních skupin se například daří získávat kontakty na vhodné partnery v zahraničí. Konkrétně skupina pro lesnictví a zemědělství tímto způsobem našla vhodné projektové partnery pro realizaci připravovaného projektu z programu Interreg VI-A Rakousko-Česko na téma Vliv fotovoltaické a agrovoltaické elektrárny na životní prostředí.

Realizovány jsou také různé návštěvy. Například skupina Hospodářství a Věda a výzkum navštívila Dům digitalizace, centrální kontaktní místo v Dolním Rakousku pro firmy a odborníky v oblasti digitalizace. Skupina Ochrana před katastrofami si prohlédla Dolnorakouské hasičské a bezpečnostní centrum, kde sídlí výcvikové centrum pro hasiče a centrála pro řízení spolkové země v případě katastrofy.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum