Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nemocnice Vimperk

3. března 2024

VIMPERK: Nemocnice Vimperk

BH Nemocnice Vimperk má nového provozovatele.

Na konci loňského roku došlo ke změně provozovatele vimperské nemocnice. Stala se jím společnost Penta Hospitals CZ, s.r.o. Tato společnost je jedním z největších a nejvýznamnějších poskytovatelů zdravotnických i sociálních služeb v ČR. Informaci o změně provozovatele město obdrželo od bývalého majitele v polovině ledna. Zároveň ve stejné době bylo domluveno první společné setkání s paní generální ředitelkou Penta Hospitals CZ Barborou Vaculíkovou.

Na společné schůzce byli za vedení města přítomni starostka Jaroslava Martanová, místostarosta Zdeněk Kuncl, radní Tomáš Samek a tajemník Jan Tůma. Z jednání s paní ředitelkou vyplynulo, že rozsah poskytované péče zůstane stejný a budou se hledat možnosti jejího rozšíření. V letošním roce by měly být prvotní investice do oblasti IT, nezbytných oprav budov a medicínské techniky. Rovněž se zaměří na personální posílení některých oddělení. Paní ředitelce Vaculíkové byly předneseny současné investice, které město
realizuje z vybraného nájemného společně s vedením nemocnice, a to dokončení požárně bezpečnostního řešení budov do konce tohoto roku. Jedná se například o protipožární dveře na jednotlivých odděleních, elektronický požární zabezpečovací systém, instalace dvou nových evakuačních výtahů a únikové schodiště. Dále jsme hovořili o možném potenciálu a dalším rozvoji ve vztahu k rozšíření poskytovaných služeb jak v oblasti zdravotní péče, tak i v oblasti sociální péče.

Minulý týden v pátek proběhlo také jednání vedení této společnosti na Jihočeském kraji s paní náměstkyní Lucií Kozlovou. Schůzka se týkala rozsahu poskytovaných sociálních služeb a jejich zabezpečení, které zůstává beze změny. Za město Vimperk budeme společně s Jihočeským krajem jednat se zástupci společnosti Penta Hospitals CZ o budoucím směřování tohoto zařízení, ve kterém by i nadále měly být poskytovány služby obojího charakteru, zdravotní i sociální, a také o možných investicích.

Vimperská nemocnice má svůj osobitý a nelehký příběh, kterým si za dobu své existence prošla. Za poslední léta se nemocnici daří dobře a společně si přejme, aby nadále sloužila ke svému účelu.

Zdroj: Město Vimperk.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum