Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Strážce přechodů

20. října 2024

TŘEBÍČ: Strážce přechodů

Třebíč hledá strážce přechodů.

Město a městská policie spolupracuje na zamezení možných rizik dopravní nehodovosti v projektu Strážce přechodů pro chodce. Zejména se jedná o ochranu života a zdraví dětí. Cílem je zvýšení bezpečnosti u škol v ranních hodinách. Do projektu se může zapojit i veřejnost, jde o příležitost pro aktivní seniory nebo maminky na rodičovské dovolené. Město tedy hledá lidi, kteří by v časech ranní špičky pomohli s dohledem u přechodů pro chodce v blízkosti našich škol.

„Městská policie určila na základě dlouholetých zkušeností přechody, které je potřeba hlídat. Strážci si mohou ale vybrat sami, například přechod, přes nějž doprovázejí do školy své děti nebo vnoučata. Dohled nad některými problematickými místy budou nadále zajišťovat městští strážníci,“ upřesnil činnost strážců místostarosta Třebíče Miloš Hrůza, který má ve své gesci bezpečnost a městskou policii.

Září a říjen je pilotním projektem, po jehož zhodnocení se projekt může rozšířit na celý školní rok, tedy do konce června 2025. Pracovní doba strážců bude od pondělí do pátku, od 7:15 do 8:00.

Dobrovolný zájemce musí být způsobilý a starší 18 let. Přesné časové určení výkonu strážce bude stanoveno po dohodě s ředitelstvím příslušné školy. Dobrovolníci budou proškoleni pro příslušné předpisy, první pomoc a praktický nácvik zastavování vozidel. Současná legislativa činnost pověřených osob k zajištění bezpečného přechodu dětí přes silnici umožňuje.

Pro více informací o činnosti dobrovolného strážce přechodů můžete volat na telefon 568 896 210 nebo 725 731 297, nebo psát e-mail: dagmar.pacalova@trebic.cz.

Děkujeme za zapojení se do dobrovolnického projektu a za ochodu udělat dětem bezpečnější cestu do školy.

Zdroj: Město Třebíč.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum