Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



TŘEBÍČ: Moravské Budějovice - Posílení spojů

11. října 2023

TŘEBÍČ: Moravské Budějovice - Posílení spojů

Kraj posiluje autobusové spoje na lince Třebíč - Moravské Budějovice.

Jak informoval Martin Hyský, předseda Výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina pro rozvojové projekty, ze statistik vedených Krajem Vysočina vyplývá, že autobusovou linku Třebíč – Jaroměřice nad Rokytnou – Moravské Budějovice – Jemnice využívá stále vyšší počet cestujících. Kraj Vysočina ve spolupráci s dopravcem TRADO-BUS proto už od pondělí 16. října 2023 zavede na lince posilové spoje, k dispozici budou v úseku z Třebíče do Moravských Budějovic.

Posilové autobusy pojedou z Třebíče do Moravských Budějovic:

  • ve 12:50 v pátek ve dnech školního vyučování
  • ve 14:50 ve dnech školního vyučování

Z Moravských Budějovic budou zavedeny posilové autobusy do Třebíče:

  • v 11:50 v pátek ve dnech školního vyučování
  • ve 13:50 ve dnech školního vyučování

Nové spoje budou jezdit jako rychlíkové. „V Třebíči budou zastavovat na zastávkách Autobusové nádraží, Železniční stanice, Znojemská, Střítežská, pak až v Jaroměřicích nad Rokytnou a v Moravských Budějovicích. Stejné zastávky budou obsluhovat i v opačném směru,“ upřesňuje Martin Hyský.

Linku Třebíč – Jaroměřice nad Rokytnou – Moravské Budějovice – Jemnice zavedl Kraj Vysočina na konci roku 2019. Tato linka v Třebíči navazuje na vlakové spoje – rychlíky a spěšné vlaky z/do Brna. Je v provozu i o víkendech. „Kraj Vysočina vnímá tuto autobusovou linku jako páteřní v jižní části okresu Třebíč. Její postavení potvrzuje i rostoucí počet cestujících,“ říká Martin Hyský s tím, že na jaře roku 2023 v této trase přepravil Kraj Vysočina o 18 procent cestujících více než na jaře roku 2019.

V současné době má Kraj Vysočina uzavřené smlouvy se sedmi dopravci, kteří zajišťují základní dopravní obslužnost autobusovou dopravou. Kraj na provozování autobusových linek v letošním roce doplácí přes 800 miliónů korun.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum