Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Hubení hodavců

25. března 2023

TŘEBÍČ: Hubení hlodavců

V dubnu začne hubení hlodavců. Tradiční jarní deratizace přemnožených potkanů letos začne 3. dubna a potrvá do 31. května. Společně s deratizací proběhne i úklid uhynulých zvířat. Odbor životního prostředí žádá Třebíčany o spolupráci při této rozsáhlé akci, která se bude týkat celého města včetně místních částí.

Před deratizací je potřeba udělat určitá opatření. Vyčistit sklepy, pozavírat sklepní okna, utěsnit kanalizační vpusti ve sklepech, utěsnit všechny prostupy do objektů a vyčistit prostory pro uložení odpadových nádob, pokud se nacházejí uvnitř domu. Majitelé a správci všech objektů musí deratizační firmě zajistit vstup do svých objektů a umožnit jí provedení deratizace. Je totiž jejich povinností provádět všechna opatření proti šíření přenosných nemocí. Nedodržení těchto zásad se posuzuje jako přestupek a takto jej lze také postihnout.

Pro deratizační firmy také vyplývají povinnosti při provádění deratizace. Týkají se ukládání deratizačních přípravků a označovaní míst, kde již byla deratizace provedena. Firma musí označit již deratizované objekty letáčky, které informují o datu položení nástrahy včetně druhu použité nástrahy, obsahují informace o firmě a odpovědné osobě provádějící deratizaci.

Deratizace je obor, který se zabývá hubením hlodavců (hlavně potkanů), kteří nejenže ničí stavební objekty, podzemní inženýrské sítě, znehodnocují potraviny a sami jich každoročně značné množství spořádají, ale kromě toho jsou i přenašeči nejrůznějších nemocí. Vzhledem k tomu, že všichni hlodavci mají v příznivých podmínkách mimořádné rozmnožovací schopnosti (pár potkanů může mít ročně až 800 potomků), je třeba proti nim vést soustavný boj, aby nedocházelo k jejich přemnožení.

Zdroj: Město Třebíč.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum