Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



První občánek

5. ledna 2024

TÁBOR: První občánek

Prvním občánkem města Tábor roku 2024 je Leona Štachová.

Na Nový rok 2024 v 12.33 hodin se manželům Alině a Petrovi narodila v táborské nemocnici holčička Leona Štachová. Dívenka, která vážila 3,66 kilogramu a měřila 50 centimetrů, se stala prvním občánkem Tábora roku 2024.

Udělení „prvenství“ se řídí pokynem tajemníka města. Na vysvětlenou: toto symbolické pořadí táborská radnice přiděluje miminku, které se narodí v táborské porodnici a bude mít spolu s rodiči trvalé bydliště v Táboře. Rodina žije v Táboře na Sídlišti nad Lužnicí od roku 2018.

S novoročním narozením Leonky manželé vůbec nepočítali, maminka měla termín 7. ledna. Příroda však rozhodla jinak. Holčičce pomáhala při porodu na svět lékařka MUDr. Hana Kosobudová.

Ve středu 3. ledna 2024 navštívil dnes už čtyřčlennou rodinu přímo v Nemocnici Tábor starosta Tábora Štěpán Pavlík, který přivezl květiny a dárkové poukazy na dětské zboží.

Leona se stala sestřičkou 4leté Elizabety. „Jsme rádi, že se Leonka narodila zdravá, to je naše priorita,“ řekl otec Petr, kterého manželka pochválila za účast při porodu. „Moc mi pomohl,“ usmála se Alina. Jméno pro miminko vzniklo tak, že v případě chlapce by se jmenoval Leon. Pro holčičku rodiče proto zvolili ženskou verzi Leona.

Při jarním obřadu vítání občánků obdrží Leona tzv. do kolébky pamětní zlatý dukát.

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum