Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Natáčení seriálu

14. března 2024

TÁBOR: Natáčení seriálu

Natáčení seriálu České televize Ratolesti omezí řidiče v parkování.

Město Tábor se od 16. března 2024 stane téměř výhradní kulisou pro nový 10dílný seriál České televize s pracovním názvem Ratolesti (dříve byl použit název Ochránci). Děj se sociálními aspekty a kriminálními prvky bude vyprávět „o složitostech rodičovství, o tom, co všechno nevíme o svém dítěti.“

Ústředními postavami budou herci Aňa Geislerová, Stanislav Majer a Tom Sean Pšenička. V epizodních rolích se objeví Matouš Ruml, Magdaléna Borová, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Matyáš Řezníček. Scénář Tomáše Feřteka a Matěje Podzimka bude z velké části zasazen do táborských reálií – radnice, gymnázium, Staré město, Sídliště nad Lužnicí, nádraží, okolí Jordánu, Lužnická ulice atd. Postupně filmaři ve městě stráví 80 natáčecích dnů.

Vedení města Tábora štábu ČT natáčení schválilo a udělilo nad ním záštitu. Radní odsouhlasili uzavírání výpůjček týkajících se nemovitostí v majetku města, např. části domu čp. 1586 v Lužnické ulici, trafostanice u Jordánu aj. Město vyšlo filmařům vstříc v poskytnutí bezúplatných záborů pozemních komunikací v majetku Tábora s výjimkou systému placeného parkování. „Je to pro nás velká čest, že se Česká televize rozhodla natočit exteriéry i interiéry všech epizod převážně u nás v Táboře,“ uvedl starosta Štěpán Pavlík.

Ilustrační foto

Motoristické veřejnosti se v důsledku natáčení dotknou krátkodobé uzavírky a zábory prostranství. Od pátku 15. března v 15.00 hodin do soboty 16. března do 19.00 produkce ČT obsadí se svou technikou čtyři horní řady parkoviště u plaveckého bazénu, dále vyblokuje v sobotu 16. března brzy ráno (5.00 až 8.00 hodin) parkovací místa v ulicích U stadionu Míru a Čs. armády a omezí pohyb chodců na návodní straně hráze Jordánu. Zřejmě nejdůležitějším změnou bude v sobotu 16. března celodenní obsazení prostřední části frekventovaného parkoviště u vlakového nádraží ve Valdenské ulici a v době od 10.00 až do 16.00 hodin vyblokování parkovacích míst před budovou vlakového nádraží a u Husova parku. Zároveň dojde k vyblokování parkovacích míst před polovinou budovy autobusového nádraží a omezení pohybu chodců v blízkosti kašny v Husově parku od 10.00 až do 16.00 hodin.

Od čtvrtka 21. března od 18.00 hodin do pátku 22. března do 20.00 hodin nastane vyblokování parkovacích míst v ulici Havanská na novém parkovišti u čp. 3013.

Od pátku 22. března do neděle 24. března půjde o vyblokování staroměstských parkovacích míst na nám. Mikuláše z Husi, v ulicích Klokotská, Růžová, v ulici Jordánská (parkoviště Pod Ptákem) a přístupové cesty k Okresnímu soudu. V pátek 22. března vznikne stavba klopené zatáčky v ulici Klokotská (ulice bude uzavřena). V sobotu 23. března 2024 je v plánu úplná uzavírka náměstí Mikuláše z Husi pro zázemí a techniku ČT a ulice Soukenická, Křížová, Růžová a Klokotská právě z důvodu natáčení závodu na kolech.

O dalších uzavírkách a omezeních pro účely seriálu bude úřad průběžně informovat. Město Tábor děkuje obyvatelům a řidičům za pochopení a toleranci a věří, že veřejnost přijme natáčení seriálu Ratolesti s kladnou odezvou.

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum