Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Uzavírka Na Parkánech

3. března 2024

TÁBOR: Uzavírka Na Parkánech

Ulicí Na Parkánech kolem bývalého pivovaru v sobotu 16. března neprojedete.

Město Tábor informuje motoristy o úplné uzavírce ulice Na Parkánech v sobotu 16. března 2024 v úseku od bývalého pivovaru až k zatáčce u Kotnova. Jedná se o tah směrem na Horky, Malšice, Bechyni či Týn nad Vltavou. Rozhodnutí o přechodné úpravě provozu, zvláštním užívání a uzavírce vydal Odbor dopravy z hlediska výkonu státní správy.

Žádost podala stavební firma, která ve svahu pod komunikací č. II/137 staví rodinný dům. Jedná se tedy o soukromou investici. Úplná uzavírka silnice vznikne v místech za křižovatkou s ulicí nazvanou spojka Na Parkánech/Klokotská po křižovatku s ulicí Korandova a Klokotská (po konec hradeb). Vjezd bude povolen pouze vozidlům stavby.

Na uzavírku řidiče upozorní dopravní značení za hrází Jordánu, v Budějovické ulici a na Křižíkově náměstí, v opačném směru od Bechyně budou značky umístěny u lesoparku Pintovka a na Švehlově mostě. Hlavní objízdná trasa povede přes Údolní ulici. Vjezd aut na Staré Město přes ulici nazvanou spojka Na Parkánech/Klokotská do ulice Klokotská zůstane bez omezení.

Jak to bude s linkami MHD? Objízdná trasa pro autobusy č. 30, 60 a 61 povede ulicí Klokotská, a to obousměrně z důvodu obsloužení všech zastávek. Za zastávku Kotnov (směr autobusové nádraží) bude zřízena náhradní zastávka v prostoru před Bechyňskou bránou. Na linku č. 30 dopravní firma Comett Plus nasadí malé autobusy, aby mohly bezpečně projet Klokotskou ulicí a Bechyňskou bránou. Z těchto důvodů bude ulice Klokotská vyblokována v místech od křižovatky s ulicí nazvanou spojka Na Parkánech/Klokotská směrem k Bechyňské bráně. V opačném směru směrem do Bechyňské brány bude platit zákaz vjezdu s výjimkou právě autobusů MHD.

Jak to bude s dálkovými linkami? Bude zrušena zastávka Tábor, Na Parkánech a zřízena náhradní zastávka Tábor Lužnická, U Mostu. Objízdná trasa povede přes Údolní ulici.

Co platí pro pěší? Chodci využijí vyznačenou obchůznou trasu kolem pivovaru, dále pak k Bechyňské bráně. Stezka spojující ulici Na Parkánech a Lužnickou ulici bude po celou dobu stavby přístupná.

Na úplnou sobotní uzavírku 16. března naváže od pondělí 18. března 2024 částečná uzavírka silnice č. II/137 v ulici Na Parkánech v délce trvání jednoho roku. Provoz ve stejném úseku budou v nutných případech manipulace se stavebním materiálem na nezbytnou dobu řídit semafory. Uzavírka jednoho pruhu smí být realizována pouze v pracovních dnech, a to od 8.00 do 11.00 a od 12.00 do 14.00 hod. Časy byly určeny tak, aby se vykládka materiálu vyhnula dopravním špičkám.

Město Tábor děkuje motoristům za pochopení a toleranci uzavírek.

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum