Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Výklenková kaple

21. května 2023

TÁBOR: Výklenková kaple

Město Tábor pokračuje v opravě výklenkové kaple a jejího okolí.

Město Tábor oznamuje chodcům, že z důvodu opravy drenáže schodů, výklenkové kaple a parapetní zdi schodiště budou do 15. června 2023 uzavřeny schody k Tržnímu náměstí na Starém městě. Obchůzná trasa vede přilehlými ulicemi Pod Tržním náměstím a Pod Holečkovými sady.

Obnova výklenkové kaple v ulici Pod Holečkovými sady začala už v loňském roce. Sakrální stavbu má ve své péči městský Odbor kultury a cestovního ruchu (OKaCR). Práce ve výši 197 080 Kč vč. DPH byly zahájeny v polovině září 2022 po dokončení rekonstrukce silnice z Tržního náměstí. Původně měla obnova kaple skončit 30. listopadu 2022, ale do zimy se stihla jen část plánů – oprava omítek severní a bočních stran a oprava a doplnění prejzové krytiny. Zbytek prací se přesunul do jara 2023.

Stavební průzkum zjistil, že po úpravě opěrné zdi v ulici Pod Holečkovými sady odtéká podzemní voda ke kapli a teče také po úseku schodů, čímž dochází k vzlínání vlhkosti do zadní stěny kaple. Vhodnou úpravou střešní krytiny a drenáže dojde k zamezení průsaku vody do zdiva kaple. Náklady na zajištění úpravy střešní krytiny a drenáže činí podle cenové nabídky 132 tis. Kč.

Současně nechal OKaCR zpracovat technickou dokumentaci na opravu zídky schodiště vedle kaple, což nebylo součástí rekonstrukce silnice z Tržního náměstí. Náklady činí 103 tis. Kč. Letošní dodatečné opravy a úpravy okolí kaple tak vyjdou na 235 tis. Kč.

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum