Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Obnova vodních nádrží

26. září 2023

TÁBOR: Obnova vodních nádrží

Obnova vodních nádrží v působnosti Správy lesů města Tábora, s.r.o. v lokalitě Nechyba, Kamenný.

V rámci Dotačního programu Jihočeského kraje pro rok 2022 – Podpora zvýšení retence vody v krajině, 1. výzva pro rok 2022 získalo město Tábor finanční prostředky na projekt „Obnova vodních nádrží v působnosti Správy lesů města Tábora, s.r.o. v lokalitě Nechyba, Kamenný“. Cílem tohoto projektu byla obnova malé vodní nádrže za účelem zvýšení retence v krajině.

Řešená nádrž se nachází v extravilánu obce Planá nad Lužnicí s různým charakterem území. Jednalo se o původní historickou nádrž se zbytkem hráze protržené na dvou místech. Realizační firma v rámci projektu celou plochu odlesnila, obnovila zemní hráz a vyhloubila dostatečný prostor pro akumulaci povrchové vody. Současně s tím doplnila i nové výpustní zařízení, výpustní potrubí a pročistila odpadní příkopy.

Obnova MVN Kamenný přinese zadržení většího množství vody v krajině, vytvoření vhodných podmínek pro vodomilné rostliny a živočichy, zachování významného krajinotvorného prvku a doplnění soustavy větších i menších vodních ploch v povodí vodotečí.

Tento projekt je realizován za finančního přispění Jihočeského kraje v rámci Dotačního programu Jihočeského kraje Podpora zvýšení retence vody v krajině, 1. výzva pro rok 2022.

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum