Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Ulice 9. května

5. července 2023

TÁBOR: Ulice 9. května

Ulice 9. května získá na začátku prázdnin nový povrch.

Ulice 9. května minulé roky sloužila jako objízdná trasa při náročných stavebních úpravách Budějovické ulice. Jezdily tudy na objízdných trasách mj. autobusy MHD a veškerá osobní doprava. To se na kvalitě vozovky neblaze podepsalo. Je plná výmolů, vyjetých kolejí, propadlých revizních šachet. Město Tábor se proto rozhodlo, že na začátku prázdnin ulici opraví.

Od 3. do 15. července 2023 se uskuteční frézování a pokládka nového povrchu ulice 9. května v úseku od křižovatky s ulicí Havlíčkova (u cukrárny Sandra) až po ulici Vančurova (hotel Palcát) a také krátkého úseku podél Husova parku (před Tabačkou). Stavba si vyžádá kompletní uzavírku v obou úsecích a zákaz parkování. Od 16. 7. bude ulice opět průjezdná a doprava se vrátí do běžného režimu. „Ulice 9. května je skutečně vážně poškozená. Ať už se jedná o vyjeté koleje, v nichž se drží voda, poškození a propady kolem povrchových znaků inženýrských sítí a neposlední řadě o neopravitelné poškození obrusné vrstvy. Jsou v ní díry, výtluky,“ vysvětluje opravu Odbor dopravy.

A proč se oprava děje právě na začátku prázdnin? „Termín byl zvolen po velkých jednáních. Vycházíme z toho, že jsou tam mj. dva státní svátky a mnozí lidé zřejmě využijí prodlouženého víkendu a odjedou mimo Tábor.“ Bílkova ulice a úsek k ulici Havlíčkova se zatím frézovat nebude z jednoduchého důvodu. Napřed se tu musí naplánovat oprava vodovodu a kanalizace.

Nadcházející stavba, která je nezbytná, bude v celé délce ohraničena proti vstupu. Přechod přes staveniště mezi oběma stranami ulice zajistí provizorní přechody. Město si je vědomo, že ulice 9. května je obchodní zóna a také se tam bydlí. Právě z důvodu zachování obslužnosti území bude v přilehlých bočních ulicích zamezeno parkování a upraven provoz. V ulicích Nerudova, Kollárova, Roháčova, Farského, Fügnerova, Tyršova, v části ulic Dobrovského, Tomkova a Jiráskova bude provoz zobousměrněn, aby se k obchodům dostala zásobovací auta a rezidenti ke svým bytům co nejblíže. Vlastníky parkovacích karet v lokalitě Nové město radnice informuje, že po dobu uzavírky budou parkovat na části parkovacích stání začleněných do systému placených zón. Tento režim bude zaveden na parkovišti u nádraží v ulici Valdenská, v dolní části ulice Dobrovského, ve Smetanově ulici, v severozápadní části Husova náměstí a na parkovišti u restaurace Černá perla. Vlastníci parkovací karty v oblasti „NOVÉ MĚSTO“ nebudou na zmíněných stáních hradit parkovné.

Uzavřený úsek před Tabačkou bude možné objet okolo vlakového nádraží, ulicí Valdenskou a dále přes ulici Jeronýmovu.

Svoz domovního odpadu proběhne naposledy 3. 7. v ranních hodinách. Po dobu uzavírky nebudou popelnice vyváženy. Pro uložení odpadu budou v lokalitě umístěny kontejnery, kam bude možné odpad odložit. Odbor životního prostředí vhodí tento týden lidem do schránek informační leták.

Stavbu bude provádět stavební společnost PORR a.s. Celkové náklady akce jsou podle smlouvy 5,4 mil. Kč s DPH. Přilehlá Erbenova ulice je uzavřena kvůli rekonstrukci už od půlky června. Nyní tu realizuje svoji část Vodárenská společnost Táborsko, následně město Tábor nechá provést rekonstrukci povrchu za 1 mil. Kč.

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum