Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Tvoříme Tábor

7. listopadu 2023

TÁBOR: Tvoříme Tábor

V Táboře občané vybírají projekty, které bude město v příštím roce realizovat.

Tvoříme Tábor. To je název táborského participativního rozpočtu (PaRo). V tomto roce se koná už čtvrtý ročník. V rámci něho mají občané města možnost až do 30. listopadu 2023 hlasovat a svými hlasy rozhodnout, které projekty navržené samotnými občany města bude Tábor příští rok realizovat. Je možné vybírat celkem ze 13 projektů.

Návrhy prošly velkým kolečkem formálního a obsahového hodnocení od jednotlivých odborů městského úřadu a dostaly se na startovní čáru samotného hlasování. Ze 17 navržených projektů do závěrečného hlasování postoupilo 13. Hlasování bylo zahájeno 1. listopadu 2023 na:

www.tvorimetabor.cz

Na podporu projektů z PaRo město Tábor v tomto roce vyčlenilo 2 miliony Kč. Maximální výše podpory jednoho projektu je 500 tisíc Kč. Počet podpořených projektů není dopředu znám, budou realizovány projekty podle výsledku hlasování od nejlepšího až po dosažení alokované částky 2 miliony Kč. Podpořeny budou tedy minimálně 4 projekty. Hlasovat je možné na webu www.tvorimetabor.cz, kde organizátoři jednotlivé projekty představili. Každý hlasující má 2 kladné hlasy a 1 záporný. Dva kladné hlasy lze udělit jednomu projektu nebo je rozdělit mezi dva projekty. Záporný hlas může, ale také nemusí být udělen. Hlasování od začátku vzbudilo velký zájem veřejnosti, jen za první dva dny od spuštění hlasovalo více než 250 lidí (k datu 3. listopadu dopoledne odevzdalo hlasy skoro 300 lidí).

V předchozích ročnících město Tábor realizovalo z participativního rozpočtu např. výstavbu psího hřiště na Sídlišti nad Lužnicí, naučnou stezku Křížem krážem Klokoty nebo opravu jezírka v místní části Větrovy. Připravuje se projekt Potoku blíž nebo úprava prostoru u sochy herce Jiřího Hrzána v areálu táborského gymnázia.

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum