Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Železniční přejezd v Měšické ulici

23. července 2023

TÁBOR: Železniční přejezd v Měšické ulici

Pozor, železniční přejezd v Měšické ulici bude uzavřen.

Z důvodu špatného stavu a nedostatečného zabezpečení železničního přejezdu v táborské ulici Měšická bude Správa železnic, státní organizace, tento přejezd rekonstruovat a doplňovat zabezpečovacím zařízením. Stane se tak od středy 26. července do středy 2. srpna 2023 (ranních hodin), tedy zhruba osm dní.

Stavba způsobí úplnou uzavírku Měšické ulice v místě přejezdu, a to jak pro vozidla, tak i pro pěší nebo cyklisty. Prochází tudy železniční trať č. 224 Tábor - Horní Cerekev.

Odůvodnění: Technologie provádění vyplývající z požadavků na železniční tratě a bezpečnostní předpisy neumožňují etapizaci výstavby, resp. částečné ponechání provozu přes železniční přejezd, ani vytvoření dočasného přechodu pro pěší. Jak si město Tábor ověřilo, modernizace přejezdu nelze provádět po půlkách, dílo včetně konstrukčních vrstev musí být celistvé.

Důsledkem toho bude znemožněn příjezd do lokality ulice Měšická za železničním přejezdem (směrem do Měšic). Okrajová lokalita bohužel neumožňuje vytvoření žádného alternativního příjezdu. Bohužel pro dotčené obyvatele, majitele garáží, majitele a zaměstnance společností a další dotčené subjekty to znamená, že v uvedeném termínu nebudou moci dopravně obsloužit své objekty. Pokud chtějí majitelé garáží svá vozidla používat, musí je inkriminovanou dobu stavby vyparkovat za přejezd směrem na Kopeček. Přístup pro pěší povede po obchůzných trasách. Nouzový příjezd výhradně pro složky vozy IZS bude zajištěn z ulice Chýnovská.

Dané řešení je nejvhodnější variantou pro minimalizaci negativních vlivů na dotčenou lokalitu za železničním přejezdem a subjekty v ní sídlící.

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum