Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Most přes dálnici D3

8. června 2023

TÁBOR: Most přes dálnici D3

Most přes dálnici D3 v příměstské části Záluží bude od 12. června dlouhodobě uzavřen.

Odbor dopravy města Tábor obdržel v polovině května žádost od společnosti M – SILNICE a.s., která bude realizovat pro Jihočeský kraj demolici a výstavbu nového mostu (ev. č. 137-009) v Táboře-Záluží nad dálnicí D3 na silnici II/137, která spojuje Tábor s Mladou Vožicí.

Stavba, která začne v pondělí 12. června 2023, bude mít za následek úplnou obousměrnou uzavírku silnice II/137 v místě mostu. Potrvá zhruba 5,5 měsíce do 26. listopadu 2023.

Předmětná zakázka představuje demolici stávajícího mostu a výstavbu nového mostu. Pozitivní zprávou je, že součástí bude i chodník a cyklostezka. Součástí výstavby bude nové vozovkové souvrství, provedení izolace, záchytného bezpečnostního systému a oprava objízdných tras. Kolmá délka přemostění je 42,73 m, celková délka úpravy komunikace včetně mostu je 354 m. Stavbu mostu nelze technologicky provádět tak, že by byl uzavřen na silnici II/137 vždy pouze jeden jízdní pruh. V rámci stavby dojde k úplné demolici stávajícího mostu za úplné uzavírky dálnice D3 v termínu 17. 6. 2023 od 19:00 hod. až 18. 6. 2023 do 9:00 hod. Dále v průběhu výstavby nového mostu bude docházet k dalším omezením provozu dálnice D3, které již nebudou mít za následek její úplné uzavření.

Objízdná trasa pro běžnou dopravu ve směru Tábor – Mladá Vožice povede přes Čekanice směrem na Jeníčkovu Lhotu do Hlinice s napojením zpět na silnici II/137. V opačném směru Mladá Vožice – Tábor řidiči zvolí objízdnou trasa z Ratibořských Hor přes Dobronice u Chýnova na silnici I/19 (Chýnov-Tábor).

Objízdná trasa pro autobusy MHD i linkové autobusy povede přes sousední most (napojený na komunikaci do školního statku Měšice) přes Záluží obousměrně. Obousměrně nebude obsluhována zastávka Tábor, Záluží u mostu. Ve směru autobusové nádraží bude umístěna náhradní zastávka v Záluží do prostoru v blízkosti stacionáře Klíček.

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum