Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Komedianti v ulicích

3. srpna 2023

TÁBOR: Komedianti v ulicích

Informace pro motoristy a návštěvníky festivalu Komedianti v ulicích, kde o nadcházejícím víkendu parkovat.

Od pátku 4. srpna do neděle 6. srpna 2023 se v Táboře uskuteční 12. ročník mezinárodního festivalu Komedianti v ulicích. Svou poetikou je jedním z mála českých festivalů, který prezentuje moderní pouliční divadlo v centru památkové rezervace. Zaměřuje se na trendy reflektující současné pouliční umění v Česku i v zahraničí. Jeho doménou jsou cirkusová umění, klauni, pantomima, loutky, pohybové divadlo, interaktivní představení, dílny pro děti nebo hudba.

Hlavním pořadatelem je město Tábor ve spolupráci s divadelní společností Mime Prague. Uměleckým šéfem a dramaturgem programu je přední český mim Radim Vizváry, držitel ceny Thálie a umělecký šéf Laterny magiky.

Město Tábor očekává první srpnový víkend plnou vytíženost parkovacích ploch a dopředu upozorňuje řidiče a návštěvníky na malou kapacitu parkování v bezprostředním okolí Starého Města. Parkoviště na Žižkově náměstí je vyblokované pro pořadatele.

Doporučuje využít parkovacího domu Parking Centrum (pod Střelnicí), který o prázdninách mívá volná místa. Pokud řidič přijíždí do města od jihu, vyplatí se mu nechat vůz v oblasti vlakového nádraží, dojít pěšky nebo nastoupit do autobusů MHD. Linky 60 a 61 budou obsluhovat Žižkovo náměstí během festivalu bez omezení. Návštěvníci mohou využít i loni zmodernizované parkoviště před plaveckým bazénem hned vedle stadionu (kapacita 180 míst). V bližší vzdálenosti leží parkoviště v místě zv. Pod Ptákem v Jordánské ulici (vedle dětského hřiště pod Bezručovou ulicí).

„Zlatým tipem“, kde nejlépe parkovat, je málo známá parkovací plocha na bývalém vojenském pozemku ve Dvorcích. Město Tábor doporučuje řidičům využít právě tuto veřejnou parkovací plochu u čp. 3140 – vjezd je z ulice Kpt. Jaroše vedle rozestavěného bytového domu (nedaleko soudu, resp. kousek od písecké křižovatky). Docházková vzdálenost do centra je cca 10-15 minut. Vzdálenější možností pro řidiče jedoucí od severu je rozlehlý parking na ploše u zimního stadionu.

Doporučené parkovací plochy jsou na mapě vyznačeny červeně.

Město Tábor děkuje všem řidičům za trpělivost a toleranci.

Užijme si 12. ročník festivalu Komedianti v ulicích.

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum